Gazdaság

Változtak a támogatás szabályai a baromfi ágazatban

Változtak a támogatás szabályai a baromfi ágazatban

2012. augusztus 21., kedd
Változtak a támogatás szabályai a baromfi ágazatban

Az idén a harmadik negyedévtől módosulnak az állatjóléti támogatások igénybevételének szabályai a baromfi ágazatban - hívja fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) keddi közleményében.

A korábbi támogatási rendszerhez képest megváltozik a kérelem benyújtásának módja, a kérelmet nem baromfiállományonként, hanem baromfi megnevezésenként elkülönítve kell benyújtani. A támogatási kérelemhez továbbra is csatolni kell a Baromfi Termék Tanács (BTT) ellenjegyzését viselő szakmai ellenőrzési lapot, de annak tartalma változik. A lapot az abban előírt dokumentumokkal együtt kell a BTT részére megküldeni legkésőbb a tárgynegyedévet követő hónap 15. napjáig. Az úgynevezett "takarmányos" és "ivóvizes jogcímekhez" a korábbiaktól eltérően mellékelni kell az előírt támogatási feltételek teljesüléséről szóló állatorvosi igazolásokat, míg a "vágóhídi jogcímekhez" továbbra is a vágóhíd és a kezelő állatorvos által együttesen kiállított igazolást kell csatolni. A korábbi gyakorlattal ellentétben nem kell a támogatási kérelemhez csatolni a felhasznált takarmány és ivóvíz vizsgálatok eredményeiről készült jegyzőkönyvek másolati példányát, de az MVH által végzett helyszíni ellenőrzés során azokat be kell mutatni - áll az MVH közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.