Utcazenei fesztivál szeptemberben Újvidéken

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utcazenészek fesztiválját – amely európai fesztiválstátust kapott a nyáron – szeptember 6. és 9. között tartják meg több mint 100 résztvevővel a Vajdaság központjában, Újvidéken.

Tizennyolc zenészcsapat érkezik Európa minden részéből és az Egyesült Államokból, de legtöbben Szerbiából és a környező országokból jönnek a 12. Utcazenei Fesztiválra. A négynapos seregszemlén részt vevő együttesek a város tíz pontján lépnek fel.

Natali Beljanski fesztiválszervező a szerb hírügynökségnek elmondta, hogy idén szerte Európából 280 programmal pályáztak az Európai Fesztiválszövetségnél (EFA). Az újvidékiek bekerültek a 14 legjobb közé, így idén az EFA finanszírozza fesztiváljukat.

Az újvidéki rendezvény sztárja a Play for Change nevű amerikai együttes lesz. Ők nyitják meg a zenei seregszemlét nagy jótékonysági koncerttel a vajdasági város főterén.

Az Európai Fesztiválszövetséget (European Festival Association) Igor Markevics karmester és Denis de Rougemont filozófus kezdeményezésére 1952-ben alapították meg Genfben az európai kulturális integrációért. A szervezet székhelye ma már Brüsszelben van.

Default thumbnail
Előző sztori

Mintegy 5 millióan nézték az ünnepi műsorokat a köztévéken

Default thumbnail
Következő sztori

Közbeszerzésen keres kötelező biztosítót a NAV

Legutóbbi hasonló cikkek