Gazdaság

Újra vásárolja a lakosság az állampapírokat

Újra vásárolja a lakosság az állampapírokat

2012. augusztus 1., szerda
Újra vásárolja a lakosság az állampapírokat

A Magyar Hírlap értesülései szerint a lakosság birtokában lévő állampapír-állomány soha nem látott mértékben duzzadt fel: immár több mint hétszázmilliárd forintos megtakarítás fölött rendelkeznek a háztartások.

A napilap szerdai számában megjelent cikk szerint az erről szóló végleges adatsort az Államadósság-kezelő Központ csak később publikálja, de az év eleji számokhoz képest 45 százalékos hazai állománybővülés figyelhető meg. A lakosság leginkább a kamatozó kincstárjegyeket vásárolja, azok ugyanis a nagyobb bankok hálózatában is elérhetők, és fix, nyolcszázalékos hozamot adnak egyéves időtávon, azaz versenyképesek a kereskedelmi bankok betéteinek kamatszintjével. Ugyanakkor továbbra is erős a külföldi befektetők erőfölénye, akik több mint 4000 milliárdos értékben birtokolnak magyar állampapírt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.