Kultúra

Több, mint kétezren regisztráltak az ingyenesen megtekinthető Feszty-körképre

Több, mint kétezren regisztráltak az ingyenesen megtekinthető Feszty-körképre

2012. augusztus 17., péntek
Több, mint kétezren regisztráltak az ingyenesen megtekinthető Feszty-körképre

Néhány nap alatt több mint 2000-en jegyeztek elő a Feszty-körkép megtekintésére, ami azt jelenti, hogy már csak néhány szabad időpont maradt, az is az esti 8 órai időpontban. A nagyfokú érdeklődés legfőbb oka, hogy a hagyományokhoz hűen az idei évben is ingyenes az emlékparkba való belépés, valamennyi program és a körkép megtekintése augusztus 20-án, államalapításunk ünnepén.

Az ópusztaszeri Szent István-napon idén először, Kóstolja meg Csongrád megyét! gasztroutcával várják a családokat, akik csongrád megyei élelmiszer előállítók termékeiből kóstolhatnak. Igazi íz kavalkádra lehet számítani, hiszen lesz kecskesajt, bor, füstölt húskészítmények, fűszerek, méz de még marcipánok is! A gasztronómiai élvezeteket fokozhatják azok, akik ellátogatnak az élő skanzenbe, ahol a kemencékben finom, hagyományos módon készített kovászos kenyerek sülnek, sőt meg is tanulhatják a mesterség minden munkafolyamatát. Mindenkit arra buzdítanak a szervezők, hogy látogassák a látványpékségeket, kapcsolódjanak be a kenyérsütésbe, s végül kóstolják meg, hogy mit sütöttek ki! A legtöbbek által várt Kormorán és Transylmania koncerten kívül lesz még népművészeti és kézműves kirakodóvásár és négy helyszínen gyermekprogramok. Többek között zenés játszóház, nomád játszótér, kézműves foglalkozások nemezeléssel, rovással, kovácsolással, de íjászkodni is lehet a Nomád Parkban! A Betyárfészeknél középkori lovagi tábor várja a kicsiket, ahol ki is próbálhatják, hogy milyen volt a középkori haditechnika és fegyverarzenálé. A parkban és a Szeri Csárdában a Jávor Pál Nemzeti Czigányzenekar húzza majd a mulatós talpalávalót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.