Bulvár

Több mint egy tucat határsértő hétfőn

Több mint egy tucat határsértő hétfőn

2012. augusztus 7., kedd
Több mint egy tucat határsértő hétfőn

Dolgos hétfője kerekedett két szabadnapját töltő rendőrnek is: egyikük két afgán és két pakisztáni állampolgárt vett észre az M5-ös autópályán Budapest felé vezető oldalán.

A szabadságos rendőr jelzésére a Készenléti Rendőrség azonnal a helyszínre sietett és ellenőrzés alá vonta a négy férfit, akik sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Az egyik afgán állampolgár pedig a vele szemben fennálló beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt büntetőeljárás alanyává is vált. A másik szolgálaton kívüli rendőr Szegeden a Mars téren volt szemfüles, amikor az egyik helyközi buszon észrevett egy gyanúsan viselkedő férfit, akiről az ellenőrzés során kiderült, hogy engedély nélkül tartózkodik országunkban. A szerbiai állampolgárral szemben idegenrendészeti eljárás indult. A stabil „őrző szemek” egy alak mozgását észlelték hajnalban, majd a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei egy pakisztáni férfire bukkantak, amint Röszke külterületén egy bokros területen próbált észrevétlen lenni, sikertelenül. Délutánra további nyolc személy mozgását jelezték az eszközök, mire az egyenruhások elfogták őket Röszke külterületén a Széksósi csatorna mentén. Valamennyi pakisztánival szemben idegenrendészeti eljárás indult személyazonosságuk és jogszerű tartózkodásuk igazolása hiányában, míg egyikükről kiderült, hogy nem először próbálkozott tiltott határátlépéssel. Vele szemben büntetőeljárást is indítottak beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.