Bulvár

14 majd újabb tucat potyautast fogtak Nagylaknál (FRISSÍTVE)

14 majd újabb tucat potyautast fogtak Nagylaknál (FRISSÍTVE)

2012. augusztus 10., péntek
14 majd újabb tucat potyautast fogtak Nagylaknál (FRISSÍTVE)

Tizennégy határsértő két kamionban megbújva akart schengeni területre lépni Nagylaknál mára virradó éjszaka sikertelenül.

Egy cseh kamion a hajnali órákban jelentkezett belépésre Magyarországra a Nagylaki Határátkelőhelyen. A közös ellenőrzést végző magyar és román rendőrök félrehúzták a ponyvát és ekkor pillantottak meg nyolc embert (algériai állampolgárok), akik a járműszerelvényen lévő dobozok között próbáltak meg elbújni. A két bolgár sofőr azt mondta az egyenruhásoknak, hogy egy határ közelében lévő parkolóban álltak meg, valószínűleg ott másztak fel járművükre a potyautasok. Nem sokkal később egy lengyel kamion is belépésre jelentkezett az országba. Ennek átvizsgálása során további hat illegális migránst (1 algériai és 5 marokkói állampolgár) fedeztek fel a rendőrök. A sofőrnek vélhetően itt sem volt tudomása arról, hogy kéretlen vendégek utaznak vele. Mind a 14 határsértővel szemben a román határőrizeti szervek folytatják le az eljárást. Kevéssel dél előtt újabb 12 határsértőt fogtak el Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség rendőrei egy román kamionban. A román kamion Németország felé tartott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.