Közélet

SZIN-line: Zenével gyógyít a SZIN-en Dr. Rock

SZIN-line: Zenével gyógyít a SZIN-en Dr. Rock

2012. augusztus 24., péntek
SZIN-line: Zenével gyógyít a SZIN-en Dr. Rock

Szívfájdalomra, rosszmájúságra és minden rákfenére talál gyógyírt Dr. Rock, azaz Pleskonics András, aki a Szegedi Ifjúsági Napokon is kihelyezte rendelőjét - a zeneszakértő minden nap 13 órától gyógyít bőséges zenei kínálatával a Music Channel Arénában.

"Doktori státuszához" méltóan, fehér köpenyben vár

Pleskonics "Plesi" András

, avagy Dr. Rock a Szegedi Ifjúsági Napokon. A Szegedi Tudományegyetem rocktörténet kurzusát oktató zeneszakértő délután 13 órától várja az érdeklődőket a Music Channel Arénába: receptekre felírva mindenki egyéni panaszokkal fordulhat hozzá, ő pedig a megfelelő zenével hozza vissza az életet beléjük. "A zene gyógyhatása orvosilag is bizonyított, én a magam tudása szerint vállalok kezeléseket. Ha valaki nem bírja a nagy meleget, annak Stevie Wonder Cold chill című számát írom fel - olyan érzés hallgatni, mintha hideg jéggel simogatnák az embert" - magyarázta portálunknak Plesi. A SZIN zenei felhozatalával elégedett Dr. Rock, bár a dzsesszesebb, bluesos stílusú zenekarokat nagyon hiányolja. "A rock nálam gyűjtőfogalom, hogy

Kodályt

idézzem: a zene nem ismer határokat. Ez a legnyitottabb műfaj, nem korlátozódik a régi, bőrnadrágos-zúzós stílushoz. Egy fesztivál akkor jó, ha minden zenei stílus képviselteti magát, itt pedig bőven lehet válogatni. Pont az a gond, hogy túl sok nagy név lesz egyszerre - a Yellowcard, az Alvin, a Belga vagy a Paddy and the Rats is érdekelne, de mivel egyszerre van, több jó buliról is lemaradok" - fogalmazott Plesi. A rendelés mellett minden nap közönségtalálkozó keretein belül ismerkedhetünk meg egy zenekarral Dr. Rock szócsövén át. Az Inmedio & Drink Barban szerda délután 17 órától a Road zenekar mutatkozott be, csütörtökön az Anima Sound System, pénteken pedig Carbon Fools válaszolt Plesi kérdéseire.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.