Egyetem

Szeptember 5-éig lehet jelentkezni az őszi érettségikre

Szeptember 5-éig lehet jelentkezni az őszi érettségikre

2012. augusztus 29., szerda
Szeptember 5-éig lehet jelentkezni az őszi érettségikre

Jövő szerdáig, azaz szeptember 5-éig lehet jelentkezni az őszi érettségikre - közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel.

A jelenlegi rendszerben az október-novemberi időszakban nemcsak a tavaszi sikertelen vizsgákat lehet kijavítani, hanem úgynevezett előre hozott érettségit is lehet tenni. 2011-ben a vizsgák 49 százaléka volt ilyen, 16 százalékuk normál rend szerinti, s csupán 14 százalékuk volt javítóvizsga. Azok, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, kiegészítő, illetve ismétlő vizsgán vehetnek részt, 2011-ben együttesen a megmérettetések 10 százaléka volt ilyen. Lesznek továbbá szintemelő vizsgák - ezek aránya tavaly ősszel körülbelül 8 százalékot ért el - és pótlóvizsgák is - olvasható a közleményben. Azok a diákok, akik tanulói jogviszonyban állnak valamelyik középfokú intézménnyel, az arra kijelölt iskolákban jelentkezhetnek érettségire, és ott szerezhetik be az ehhez szükséges űrlapot is. A többi, vizsgázni szándékozó a kijelölt középiskolák egyikébe vagy valamelyik megyei, fővárosi kormányhivatalba adhatja be jelentkezését. Utóbbiak használhatják

az Oktatási Hivatal honlapján

lévő "elektronikus" űrlapot is. A hivatal a jelentkezők figyelmébe ajánlja honlapját, ahol a közoktatás/érettségi vizsgák/aktuális érettségi időszak (2012. október-november) menüpontban minden szükséges információ megtalálható. Itt tájékozódhatnak egyebek mellett a jelentkezés részletes szabályairól, az érettségire kijelölt középiskolákról, a fővárosi és megyei kormányhivatalok elérhetőségeiről, a vizsgák időpontjairól is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.