Gazdaság

Súlyos többletteher a városoknak a múzeumok és könyvtárak átadása

Súlyos többletteher a városoknak a múzeumok és könyvtárak átadása

2012. augusztus 2., csütörtök
Súlyos többletteher a városoknak a múzeumok és könyvtárak átadása

Több száz milliós többletterhet is jelenthet néhány nagyobb városnak, hogy a korábban megyei fenntartású múzeumokat és könyvtárakat nekik adja a kormány - írja a csütörtöki Világgazdaság.

A gazdasági napilap információi szerint folynak a tárgyalások, hogyan könnyíthetne rajtuk az állam. A kormány és a városok is úgy mentenék meg a közművelődési intézményeket, hogy ne nekik kelljen fizetniük érte - ez a két fél tárgyalásainak fő konfliktusa ezekben a hetekben. A lap úgy tudja, hogy a kultúráért felelős államtitkárság az első őszi parlamenti ülés előtt szeretne kész megoldási javaslattal előállni. A legtöbb megyeszékhelyen 200 millió forint körüli többletkiadást jelenthet a korábban megyei intézmények megjelenése a helyi költségvetésben, de a hagyományosan nagy múzeumi központokban, mint Pécs vagy Szeged, a 300 milliót is jócskán meghaladhatja a végösszeg - ismerteti a Világgazdaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.