Sport

Paralimpia: Tóth hatodik, Sors hetedik 100 m háton + FOTÓK

Paralimpia: Tóth hatodik, Sors hetedik 100 m háton + FOTÓK

2012. augusztus 31., péntek
Paralimpia: Tóth hatodik, Sors hetedik 100 m háton + FOTÓK

Tóth Tamás hatodik, a csütörtökön 100 m pillangóban aranyérmes Sors Tamás pedig hetedik lett pénteken 100 m háton a londoni paralimpián.

A versenyen megfordult a délelőtti sorrend, ugyanis a selejtezőben Sors az ötödik, míg Tóth a nyolcadik idővel jutott be az S9-es kategória esti fináléjába. Ott aztán mindössze egyetlen századmásodperc döntött közöttük utóbbi javára: a két magyar 1:05.30, illetve 1:05.31 perces idővel csapott célba.

Az esti úszódöntők harmadik magyarja, Engelhardt Katalin (S5-ös kategória) nyolcadik lett 200 m vegyesen a londoni paralimpián. Az ebben a számban 1996-ban, Atlantában bronzérmes versenyző - aki csütörtökön 50 gyorson hatodikként végzett - 4:07.84 perces idővel ért célba. Az asztaliteniszező Berecki Dezső (10-es kategória) kora délután 3-0-ás győzelemmel kezdett egyiptomi riválisa ellen, majd este 3-1-re kikapott svéd vetélytársától, de triójából második helyen továbbjutva így is ott lesz a szombaton 13:30 órakor kezdődő negyeddöntőben.

Korábban írtuk

Tovább folytathatja remeklését a csütörtökön 100 m pillangón aranyérmes Sors Tamás úszó, aki pénteken az ötödik idővel jutott be az esti döntőbe 100 m háton a londoni paralimpián. Az S9-es kategóriában érdekelt pécsi sportoló (képünkön balról a második) egy nappal címvédése után előfutamában harmadikként, 1:05.20 perces idővel ért célba, míg a csütörtökön hetedikként végzett Tóth Tamás(képünkön balra) ugyanitt a nyolcadik idővel (1:06.13) épphogy bekerült a magyar idő szerint 19:42 órakor kezdődő fináléba. Női 200 m vegyesen Engelhardt Katalin (S5) nyolcadikként ugyancsak beküzdötte magát a döntőbe, amelyre 21:09-kor kerül sor. Kevesebb szerencsével járt előfutamában a többi úszó: Csúri Ferenc (400 gyors) hatodik, Ráczkó Gitta (50 pillangó) hetedik, Zámbó Diána (200 vegyes) ötödik lett, utóbbi számban Kézdi Rékát kizárták. Ők nem jutottak a fináléba. Az asztaliteniszezőknél - ahol a visszalépések miatt sok helyütt hármasra olvadtak a négyes csoportok - Pálos Péter (11-es kategória) második meccsén 3-1-re kikapott dél-koreai ellenfelétől, de triójának utolsó meccsétől függetlenül már bejutott a szombati elődöntőbe. Berecki Dezső (10) 3-0-ás győzelemmel kezdett egy egyiptomi rivális ellen, ő 21 órától egy svéd ellen folytatja, és ha hármasában az első két hely valamelyikén végez, tagja a szombati negyeddöntő mezőnyének. Biztosan ott lesz ugyanakkor a 8-as kategória szombati negyeddöntőjében Berecki Dezső, aki pénteken a második meccsét is megnyerte triójában. Az evezős Lengyel Mónika hatodik lett előfutamában, így szombat reggel a reményfutamban folytathatja, míg az ugyancsak paralimpiai újonc, sportlövő Dávid Krisztina szétlövésben maradt csak le a nyolcas döntőről légpisztolyban, és kilencedikként zárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.