/

Nyomtávhibákat javítanak a Széchenyi térnél + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedden este munkások sürgölődtek a Széchenyi téren a villamossíneknél. Mint megtudtuk, a nyomtávhibákat korrigálják a tömegközlekedés szempontjából kevésbé forgalmas időszakban.

Az 1-es villamosvonal belvárosi szakaszának műszaki átadását követően december tavaly 15-én a szegediek is birtokba vehették a vonalat. A villamosprojekt kivitelezése során számtalan műszaki gond merült fel, például a Kossuth Lajos sugárút és a Párizsi körút kereszteződésénél „görbe” a sín, holott egyenes szakaszról van szó. Az 1-es villamosvonal Indóház téri felújításánál pedig tavaly szétcsúsztak a lefektetett, lebetonozott sínek a Gőz utca felőli villamosfordulónál, így a síntáv ott eltért a tervezettől. Ott is bontani kellett.

A kivitelezőnek a Széchenyi térnél sem sikerült tartani a megfelelő nyomtávot, így ott most, jócskán az átadást követően folynak a munkálatok. „Már az átadáskor kiderült, hogy szélesebb nyomtávot építettek ki a kelleténél a Széchenyi térnél, így most visszabontják a betont, s nagy szilárdságú kötőhabarccsal igazítják ki a nyomtávot” – magyarázta Tóth István Tibor. A Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezetője hozzátette, öt év garancia van a munkálatokra, így 2016 végéig a felmerülő hibákat javítja a kivitelező.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen problémák adódhatnak az előírtnál szélesebb nyomtávból, az SZKT ügyvezetője elmondta, a társaság által üzemeltetett járművek kerekei viszonylag szélesek, így azok középen kopnak. „Ha viszont szélesebb a nyomtáv, akkor a kopáson túlmegy a futófelület, amiből az utasok azt érzékelhetik, hogy himbálózik a villamos ott, ahol a nyomtáv nem stabil” – részletezte Tóth István Tibor. Az ügyvezetőtől megtudtuk, csak a Széchenyi térnél jeleztek durva, beavatkozás igénylő nyomtávhibát.

no images were found

Előző sztori

Kínai elektromos buszt tesztelnek Szegeden (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Kosárlabda: Kevin Sims a Szedeák irányítója