Sport

Női futsal: nem indul a SZAK a bajnokságban

Női futsal: nem indul a SZAK a bajnokságban

2012. augusztus 30., csütörtök
Női futsal: nem indul a SZAK a bajnokságban

Elkészült a női futsal NB I sorsolása, ám a menetrendben nem találhatjuk meg a Szeged AK-Boszorkányok együttesét, a csapat ugyanis nem indul el az idei kiírásban.

Az elmúlt szezonban az élvonalbeli bajnokság 7. helyén zárt alakulatnál egyszerű az ok: a nagypályás labdarúgás, továbbá tanulmányi elfoglaltságok miatt csak nagyon kevesen, négyen vállalták volna a terembeli játékot is, így a klubvezetés végül úgy döntött, nem indítja el a csapatot. "Nem is a minőséggel, inkább a létszámmal akadtak problémáink már tavaly is. A bajnokság végén a záróvacsorán megkérdeztünk mindenkit, szeretnének-e futsalozni, de csak négyen jelezték, hogy igen. Ennek elsősorban a nagyfokú fizikai leterheltség az oka, nagypályán is helyt kellett állnunk az elmúlt két szezonban, ami már eleve heti 5-6 edzést követelt meg, úgy, hogy mellette tanulmányi és magánéleti elfoglaltságokkal is össze kellett hangolni, s ez rányomta bélyegét a teljesítményünkre mindkét fronton" - sorolta az okokat

Cserenkó Szabolcs

vezetőedző, aki egy éve dirigálja a nagypályás csapatot, tavasszal pedig párhuzamosan a futsalos különítményt is vezényelte. "Amikor elérkezett a nevezés időszaka, végül megbeszéltük a vezetőséggel a dolgot, és fájó szívvel úgy döntöttünk, nem indítjuk el a futsalcsapatot a bajnokságban. Személy szerint sajnálom, hogy így alakult, úgy érzem idén fel tudtunk volna zárkózni a középmezőnyhöz, ugyanakkor azt is figyelembe kell vennünk, hogy számos játékosunknak így megszűnik a többfrontos megmérettetés és csak a nagypályára tudunk koncentrálni, ez pedig szintén nagyon fontos szempont. Egy szélsőséges, ám valós példával élve, volt olyan tavaly, hogy a sorsolás szeszélye folytán egyik nap Berettyóújfaluba utaztunk futsalmeccsre, majd másnap Nyíregyházára nagypályás bajnokira - mondanom sem kell, a rengeteg utazás ennyire rövid idő alatt ilyen esetben sokat kivesz a lányokból, s így a pályán sem tudnak megfelelően teljesíteni" - tette hozzá a tréner. Mint az edző elmondta még,

Horváth Melinda, Zimányi Kovács Anikó, Baksa Katalin

és

Harcel Boglárka

így futsalos pályafutásukat egyelőre Kiskunfélegyházán folytatják. Közülük az utóbbi három a Szegedi AK nagypályás alakulatában is érintett. "Össze kell hangolnunk a programot a félegyháziakkal, azaz hogy - mivel a három játékos számára is a nagypályának van prioritása - egyik nap legyen a labdarúgó bajnoki meccs, és másnap a futsal" - hangsúlyozta Cserenkó Szabolcs.

Szombaton a bajnokhoz látogatnak Horváth Hannáék

A női futsal NB I küzdelmei szeptember közepén kezdődnek, a SZAK-os lányok azonban egy hét szünet után már szombaton újabb meccset vívnak, méghozzá a női labdarúgó NB I bajnokcsapata, az MTK otthonában, mely a közelmúltban a Bajnokok Ligája macedóniai selejtezőcsoportját veretlenül és a kapott gól nélkül nyerte meg, így bejutva a legjobb 32 közé, ahol majd szeptember végén és október elején játszanak oda-visszavágós rendszerben a svéd ezüstérmes Malmö ellen. A szegediek mestere elárulta, három játékosára nem számíthat a szombaton 16 órakor a Hungária körúti Hidegkuti-stadionban rendezendő mérkőzésen:

Dóczi Andrea

egyetemi, Zimányi Kovács és Baksa pedig családi okok miatt nem tud pályára lépni a bajnoki címvédő elleni nagyon nehéz találkozón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.