Sport

Női futball: megcibálták az oroszlán bajszát a Boszorkányok + FOTÓK

Női futball: megcibálták az oroszlán bajszát a Boszorkányok + FOTÓK

2012. augusztus 21., kedd
Női futball: megcibálták az oroszlán bajszát a Boszorkányok + FOTÓK

A szombat kora délutáni melegben a bajnoki ezüstérmes szombathelyi Viktória FC-t fogadta a Szegedi Ak NB I-es női futballcsapata, s kiegyenlített mérkőzésen szenvedett szűk vereséget.

A nagy melegben gyakorlatilag első akciójából megszerezte a vezetést a Viktória. A szegediek azonnal letámadták a labdát birtokló szombathelyi játékosokat, de ennek ellenére egy helyezkedési hibát kihasználva

Megyeri Boglárka

már a 2. percben "felavatta" az élete első NB I-es meccsén védő

Földesi Lilient

. A szombathelyi támadó középen kilépve, senkitől sem zavartatva csapott le egy előreívelt labdára, amelyet rutinosan emelt át a kissé kint álló hazai kapus feje felett (1-0). A vendégek ezt követően pár percre beszorították a hazaiakat, helyzetekig is jutottak, de negyedóra elteltével a Szeged feltolta védekezését, akciókat is vezetett, így kiegyenlítetté vált a játék. A kapuk ritkán forogtak veszélyben, mert a védelmek jól állták a sarat mindkét oldalon. A 23. percben

Zimányi Kovács Anikó

tört be a balszélről, de 18 méteres lövése elkerülte a jobb felső sarkot. Ezt követően

Szalai Ágnes

beadását fogta magabiztosan

Papp Eszter

. A 35. percben viszont egy szép akció végén a Viktória szerzett újabb gólt, amit azonban a játékvezető les címén érvénytelenített. Az első félidő utolsó 10 perce egyértelműen a hazai csapaté volt, többet birtokolták a labdát a szegedi lányok, és nyomás alá helyezték a szombathelyi kaput. A 41. percben

Szil Tünde

kapott egy jó passzt, amit az ötös sarkáról rálőhetett volna, de kivárt, passzolni akart, így

Tóth Alexandra

az utolsó pillanatban szögletre tudott menteni. A 45. percben Szalai Ágnes Tóth Alexandrától szorongatva futott el a jobb szélen, be tudott törni lendületesen a tizenhatososon belülre, majd veszélyes helyzetből lőtt, Papp Eszter azonban kiváló ütemben mozdult ki, és nagy bravúrral védeni tudott.

A második félidőre egy feltüzelt szegedi csapat jött ki a pályára, míg a Viktória meglepő módon nem volt elégedetlen az egygólos vezetéssel és inkább a biztos labdatartásra törekedett. A hazaiak megérezték, hogy fogható lenne a meccs, és nagy elszántsággal küzdöttek, míg a vendégek láthatóan nem tudtak ritmust váltani. Nagyon kiegyenlített volt a mérkőzés - nem látszott, hogy a tavalyi ezüstérmes küzd az előző idény nyolcadik helyezettjével! Mindkét oldalon voltak helyzetek, de a szép játék helyett inkább annak küzdő jellege bontakozott ki sok-sok ütközéssel és taktikai szabálytalansággal. A vendégek újabb két lesgólt lőttek, és a kapuban Földesi Liliennek is kétszer kellett határozottan közbeavatkoznia, amire a SZAK Zimányi Kovács Anikó és Horváth Hanna lövéseivel, valamint Szil Tünde két veszélyes szabadrúgásával válaszolt, az eredmény azonban ennek ellenére már nem változott. A látottak alapján a Viktória örülhet a három bajnoki pontnak, mert a SZAK elleni mérkőzés a mutatott játékot figyelembe véve inkább döntetlent ígért. A vendégek valamivel pontosabbak voltak a kapu előtti szituációknál, ennek köszönhetik a győzelmet.

Női labdarúgó NB I 2. forduló:

Szegedi AK - Viktória Trend Optika FC 0-1 (0-1) Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Borbás (Bánáthy, Túri) SZAK: Földesi - Kardos, Miklós (Dóczi 85'), Dudás, Németh Zsó., Szalai, Horváth H., Szil, Papp D. (Harcel 69'), Zimányi Kovács, Baksa. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. Viktória: Papp E. - Szalkai, Tóth A., Megyeri, Tálosi, Nagy D., Jakab, Gyöngyösi, Krenács, Sipos (Széles 25', Horváth L. 87'), Soós (Nemes 83'). Vezetőedző: Iszak Gábor. Gól: Megyeri (2'). Cserenkó Szabolcs: "Küzdős, harcos hazai csapatot láthattunk a mai délután folyamán. Nagyon sajnálom, hogy ez az eredményben nem mutatkozott meg, és egy góllal alulmaradtunk a bajnokaspiráns Szombathely ellen. Mezőnyben nem játszottunk jól, nem tetszett a játék, de a küzdenitudás, a harciasság annál inkább! Voltak játékosok, akikkel meg voltam elégedve és hozták azt, amit vártam tőlük, akadtak azonban páran, akik gyengébben teljesítettek. A számszerű eredmény ránk nézve hízelgő, hiszen a Viktória jobb csapat nálunk, de a mutatott játék alapján ebben a meccsben benne lehetett volna a bravúr..." Iszak Gábor: "Azt kaptam a mérkőzésről, amit vártam. Egy nagyon jól felkészített szegedi csapat ellen nyertünk. Igaz, hogy csak 1-0 arányban, de ez egy ilyen hosszú utazást követően jó eredménynek számít. Sajnos jelenlegi állapotunkban csak ennyire vagyunk képesek, de ezen természetesen szeretnénk javítani."

További eredmények:

Hegyvidék SE – Páter Fit-Well-Nagypáli 1-0 (1-0) BNLC-Csepel – 1.FC Femina 2-5 (0-2) Nyíregyháza Spartacus FC – MTK Hungária FC 0-13 (0-6) UTE – Astra-Bíró-Kert FC 1-1 (0-1)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.