Közélet

Nemzeti színekben ragyogott Szeged ege + FOTÓK

Nemzeti színekben ragyogott Szeged ege + FOTÓK

2012. augusztus 20., hétfő
Nemzeti színekben ragyogott Szeged ege + FOTÓK

Koncertekkel, táncelőadással és színpadi produkciókkal ünnepelte Szeged augusztus 20-át. Az előadások végén egy látványos, vízre is kilőtt tűzijátékot tekinthetett meg a Huszár Mátyás rakpartra kilátogató több ezer ember.

A hagyományos, augusztus 20-i ünnepségeket követően egész délután változatos, színes programok fogadták a Huszár Mátyás rakpartra kilátogatókat. Koncertek, hagyományőrző táncműsorok és színpadi produkciók követték egymást a Tisza szomszédságában, emellett kirakodóvásár, frissen sült ételek és a forróságot átvészelni segítő, hűtött italok is várták a szegedieket. A Szegedi Városkép Kft. fél négytől folyamatos programokkal várta Szeged főutcájának tőszomszédságába az érdeklődőket.

Papes Béla

és

Blahó Attila

, vagyis a Pató Pál Project dzsesszes stílusú koncertjével indították a rendezvényt, majd utána fél öttől a fiatalokból verbuválódott Dodgem zenekar szórakoztatta a közönséget. A szegedi együttes 8-10 éves zenészekből áll, akik korukhoz képest igen otthonosan mozogtak a színpadon, játékukkal rabul ejtették a közönséget. Hat órától jól ismert előadók vették át a színpadot:

Pély Barna

zenekara, az United adott koncertet, majd igazi különlegességként

Mészáros János Elek

, a Csillag születik legutóbbi szériájának győztese lépett a színpadra. Az énekes ritkán vállal csak fellépéseket, szegedi szereplésén az ünnep szellemiségéhez kiválóan passzoló, komolyzenei előadással készült közönségének. A dalok után a táncé lett a főszerep: a Hóra Színház "Államalapítás" című táncelőadásával történelmünk részleteit mutatta be. Az est fénypontjaként idén is látványos tűzijátékkal ünnepelték

Szent István

napját. A szegedi pirotechnikai látványosság egyedülálló módon nem csak a csillagos eget, hanem a vizet is színes fénysugárral díszítette ki: a partfürdőről indított rakéták mellett a Tisza vizére is lőttek bombákat, melyek nemzeti színbe öltöztették Szeged főutcáját is. Ha lemaradt volna róla, itt még bepótolhatja: tekintse meg fotógalériánkat a látványos eseményről!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.