Sport

Nagy Pétert nagy ünnepléssel várta Réde és Szeged

Nagy Pétert nagy ünnepléssel várta Réde és Szeged

2012. augusztus 14., kedd
Nagy Pétert nagy ünnepléssel várta Réde és Szeged

Lökésben új egyéni csúcsot felállítva élete első olimpiáján az előkelő 11. helyen végzett Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője.

A rédei származású, Szegeden joghallgató ólomsúlyú (+105 kg) versenyző a londoni olimpián augusztus 7-én este lépett dobogóra. A szegedi "Nagy-ember" már az emelések előtt kimagaslott a mezőnyből 192 centis termetével, a mérlegelési versenyt pedig eleve ő nyerte 155,55 kilós testsúlyával. Nevezési eredménye alapján a papíron gyengébb B csoportba sorolták be, ahol aztán előbb szakításban könnyedén megbirkózott a 184, majd a 191 kilós súllyal is, harmadik gyakorlata azonban nem sikerült, az országos csúcsot jelentő 196 kg kifogott rajta. Lökésben a sokszoros országos bajnok, tavaly Universiade-győztes és felnőtt vb-nyolcadik versenyző elsőre simán leküzdötte a 216 kilós koloncot, remek gyakorlatot mutatott be a 225-ön is, új egyéni csúcsot felállítva, noha itt már meg kellett küzdenie a súllyal. A befejező fogás aztán megint kifogott rajta, a 230 kilót már nem sikerült felvenni, így is 416 kilóval – egyéni legjobbját beállítva – összetettben a harmadik helyen fejezte be szereplését csoportjában, ami végeredményben a 11. helyre volt elegendő a nagyon sűrű mezőnyben, ahol kicsivel jobb teljesítménnyel még előrébb végezhetett volna.

"Helyezésem helyett inkább az elért eredményt értékelném, hiszen úgy utaztam ki Londonba, hogy egyéni csúcsot emeljek az olimpián, s ha az megvan akkor helyezéstől függetlenül elégedetten jöhetek haza" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak

Nagy Péter

,

a szegedi olimpikonok tiszteletére rendezett ünnepség

előtt, hétfő este. "Némi keserű szájíz maradt, hogy az utolsó fogásaim nem sikerültek, de az egyéni csúcs így is meglett, lökésben 225 kg-mal, tehát úgy érzem a formámmal nem volt gond. Jó napot fogtam ki, csak nem egy igazán jó napot. Összességében pozitívan értékelem első olimpiai szereplésemet" - tette hozzá. Hatalmas rajongó had köszöntötte az ólomsúlyú versenyzőt és társait a hétfő esti népünnepélyen. "Fantasztikus ünneplésben volt részünk Szegeden, nagyon nagy szeretettel fogadtak minket. Ráadásul úgy jöttem ide, hogy otthon, kis falumban, Rédén hatszázfős tömeg várt egy meglepetésbulival" számolt be hazai fogadtatásáról az erősember, akinek az olimpiával természetesen még messze nem ért véget az év. "Egyelőre pihenés következik, egy hét otthon, majd egy hét nyaralás, azután további felkészüléssel folytatom, hiszen idén még lesz egy főiskolás világbajnokság, egy magyar bajnokság, valamint további versenyek is" - közölte. Nagy Pétert a hétfő esti köszöntésen edzőjével,

Ördögh Istvánnal

együtt szólították színpadra, akinek súlyemelőnk a tömeg ünneplésétől kísérve köszönte meg felkészítő munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.