Kultúra

Munkácsy-mesék: Mikor lett Pákh Imre Munkácsy-rajongó? + VIDEÓ

Munkácsy-mesék: Mikor lett Pákh Imre Munkácsy-rajongó? + VIDEÓ

2012. augusztus 10., péntek
Munkácsy-mesék: Mikor lett Pákh Imre Munkácsy-rajongó? + VIDEÓ

Elkészült a Munkácsy-mesék újabb darabja. A friss részben a milliárdos műgyűjtő, Pákh Imre beszél a Munkácsyhoz való kötődéséről.

A minivideók korábbi epizódjait a múzeum honlapján és különböző web2-es felületeken már megismerhették az érdeklődők. Az új kisfilmből az is megtudható, mi volt az ötéves

Pákh Imre

ágya fölött. Pákh Imre az egyik leggazdagabb magyar ember a világon. Övé a legnagyobb magánkézben lévő Munkácsy-kollekció. Az üzletember az utóbbi évtizedben az életét tette fel arra, hogy minél több Munkácsy festményt szerezzen meg. A legjobb értelemben vett világpolgár: Manhattanben

Eric Clapton

és

David Copperfield

szomszédja. A legújabb „Munkácsy-meséből” a nézők megismerhetik Pákh Imre műgyűjtői gondolkodásmódját. Megtudjuk, a Szovjetunióban született kisgyermek Pákh ágya fölött egykoron egy Munkácsy-reprodukció volt látható. A későbbiekben minden bizonnyal ez a mű indította el a festőgéniuszhoz vezető úton. Serdülőfiúként már lelkesen ismerkedett Munkácsy Mihály életével, munkásságával. Műveinek gyűjtője viszont csak harminc évvel később, New Yorkban lett. „Megszólalt bennem a lokálpatriotizmus” – mondja Pákh a kisfilmben, aki szerint még több száz Munkácsy-alkotás lappanghat a világban. Az eddigi Munkácsy-meséket a világhálón immár több százan látták. Az alkotók bíznak benne, az újabb minivideó - egy kattintás erejéig legalább - ismét kiváltja a netpolgárok érdeklődését.

Íme, a legújabb Munkácsy-mese:

http://www.youtube.com/watch?v=CfHRRxnjIKA

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.