Közélet

Medál parádé a KFOR kontingensnél + FOTÓK

Medál parádé a KFOR kontingensnél + FOTÓK

2012. augusztus 8., szerda
Medál parádé a KFOR kontingensnél + FOTÓK

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonáiból álló MH KFOR Kontingens 6. váltása missziós szolgálata hamarosan a végéhez ér. A napokban – a hagyományoknak megfelelően – átadták a fél év munkáját elismerő NATO-medálokat. A portugál-magyar SLIM LINES táborban a két nemzet katonái ünnepeltek közösen.

Az ünnepséget megtisztelte

Balla Lóránt

, Magyarország koszovói nagykövete és

Erhard Drews

vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka, aki megköszönte a magyar és portugál katonáknak a műveleti területen nyújtott kiemelkedő munkát. A NATO medálokat Balla Lóránt nagykövet,

Györei József

alezredes, rangidős nemzeti képviselő és

Polyák András

alezredes, a MH KFOR-6 parancsnoka adták át. Féléves munkája elismeréseként néhány katona Erhard Drews vezérőrnagytól vehette át a NATO medált. „Nagy megtiszteltetés volt személyesen a KFOR parancsnokától megkapni a medált” – mondta

Karászi Zoltán

őrnagy, a személyügyi részleg részlegvezetője. A MH KFOR Kontingens 6. váltása 2012. február 10-én kezdte meg a műveleti területen feladatait és augusztus 28-ig teljesít szolgálatot Koszovóban.

Tamás Gergő százados

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.