Kultúra

Már Szegeden próbál a Mágnás Miska stábja + FOTÓK

Már Szegeden próbál a Mágnás Miska stábja + FOTÓK

2012. augusztus 7., kedd
Már Szegeden próbál a Mágnás Miska stábja + FOTÓK

Kiváló hangulatban kezdték meg hétfőn a két hétig tartó szegedi próbaidőszakot a Mágnás Miska operett-produkció alkotói és szereplői. Egyelőre egy tornacsarnokban küzdenek a kánikulával, csütörtöktől már a Dóm téren próbálják a fergeteges előadás jeleneteit.

„Te ne élvezd! Te az én oldalamon állsz” – kiált oda az egyik ügyelőnek tréfálkozva

Alföldi Róbert

a Szegedi Szabadtéri Játékok idei utolsó produkciójának, a Mágnás Miskának rendezője. Általános a jókedv, amikor

Molnár Piroska, Náray Erika

és

Hirtling István

közös jelenetüket próbálják: a többi szereplő, a táncosok, a karmester és a koreográfus együtt „gurulnak” a nevetéstől. Az operett előadás stábja hétfő reggel vette birtokba ideiglenes próbahelyszínét, egy középiskola tornatermét. Az elviselhetetlenség határát súroló kánikula úgy tűnt, megnehezíti kissé, hogy ráhangolódjanak a jelenetekre, ám a szereplők hamar felvették a ritmust, így ízelítőt kaphattunk abból, milyen frappánsan ironikus, pergő, szórakoztató előadásra számíthat a közönség. A Dóm téren már mindeközben építik a darab hatalmas díszletét. A tornacsarnokban még csak alkalmi asztalok, hiányos kellékek és szedett-vedett jelzések segítik a színészek tájékozódását a térben. Csütörtöktől azonban már a gigantikus konyha és a szürreálisan áthallásos gazdaság várja őket a szabadtéri deszkáin. „Itt futnak át majd a malacok a színen” – jegyzi meg Alföldi, miután beállított egy jelenetet. Tixi és Mixi gróf, vagyis

László Zsolt

és

Znamenák István

duettje újabb nevető rohamot idéz elő, többek között a címszerepet játszó

Stohl Andrásnál

, aki szabad perceiben a szintén a darabban táncoló lányával, Lucával beszélget. Az előadás már szinte kész, apró igazításokat tesz csupán a rendező. Augusztus 17-én, majd az azt követő három están keresztül a nézők is meggyőződhetnek arról: az utóbbi évek legszórakoztatóbb produkciója lesz a Mágnás Miska.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.