Gazdaság

Magyar cégek a FIME egészségipari szakkiállításon

Magyar cégek a FIME egészségipari szakkiállításon

2012. augusztus 13., hétfő
Magyar cégek a FIME egészségipari szakkiállításon

Nyolc magyarországi kiállító képviseltette magát az amerikai kontinens legnagyobb orvostechnikai vásárán 2012. augusztus 8. és 10. között Miamiban a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével.

A külgazdasági hivatal hétfői közleménye szerint hat magyar vállalat - a Labtech Kft., a Celitron Kft., a MEDICOR Elektronika Zrt., a Medimetal Kft., a Tensiomed Kft., valamint az Ultragél Kft. - kapott bemutatkozási lehetőséget a HITA standján, ezenkívül önállóan képviseltette magát a magyar és amerikai vállalattal is rendelkező Control-X Medical Kft. a FIME (Florida International Medical Expo) orvostechnika vásáron. A HITA közleménye szerint az idén több mint 1.250 kiállító mutatkozott be a FIME szakvásáron, a látogatók száma meghaladta a 44 ezret. A rendezvény a visszajelzések szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a kiállítók az amerikai exportlehetőségek bővülését várják - hangsúlyozza a külgazdasági hivatal. Magyarország figyelemre méltó tradíciókkal rendelkezik az orvosi műszergyártás területén, a külpiacok jelentőségét pedig az is mutatja, hogy több mint 150 exportőrt tartanak nyilván, a magyar orvostechnikai eszközgyártás iparága dinamikusan fejlődik. Az itthoni vállalatok többsége kis- és középvállalkozásként működik, tulajdonosi szerkezetükben túlnyomóan magyar magánszemélyek és vállalatok vannak, és nem kizárólag Budapest-orientált ágazatról van szó - írja közleményében a HITA.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.