Sport

Labdarúgó SZEGEDma.hu Kupa: Mindszenten kezd a Tisza Volán

Labdarúgó SZEGEDma.hu Kupa: Mindszenten kezd a Tisza Volán

2012. augusztus 7., kedd
Labdarúgó SZEGEDma.hu Kupa: Mindszenten kezd a Tisza Volán

Kedd reggel kisorsolták a 2012/13-as labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. fordulójának párosítását. 29 párharccal szeptember 5-én indul a sorozat a díszes vándorserlegért.

Az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatósága kedden reggel szerkesztőségünkben rendezte meg a megyei magyar kupa 1. fordulójának sorsolását. A sorozat 2012/13. évi kiírására 61 csapat nevezett. Közülük az idei országos főtáblások – a Csanádpalota FC és a Mórahalom VSE – csak a 2. körben, október 23-án (kedden) kapcsolódnak be a versengésbe, amikor már a legjobb tizenhatba jutás lesz a tét. A szeptember 5-i (szerdai) nyitó játéknapon további egy együttes lesz még kiemelt: a sorsolást végző

Gyarmati Mihály

, a Mindszenti Mocorgó FC elnöke az előző szezon harmadik helyezettjei, a Makó FC és a Tisza Volán SC Szeged közül a Maros-partiakat húzta ki, így ők lesznek erőnyerők, míg a szegedieknek rögtön be kell kapcsolódniuk a küzdelmekbe. Ráadásul nem is akármilyen kirándulás vár rájuk, hiszen a hazai pályán mindenkire veszélyes megye I-es Mindszent SE-hez utaznak... A rajton részt vevő 58 alakulatot a következő párokba sorsolták.

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. fordulójában (szeptember 5.):

Fábiánsebestyén - Ujszegedi TC Ferencszállás - Tömörkény Pusztamérges - Ópusztaszer Szentesi Kinizsi - Székkutas Baks - Hódmezővásárhelyi FC Forráskút - Nagymágocs Öttömös - Pitvaros Ásotthalom - Bordány Pázsit - Ruzsa Baktó - Deszk Dóc - Mártély Maroslele - Szegvár Szatymaz - Kiskundorozsma Mindszent - Tisza Volán SC Szeged Kistelek - Tápé Kübekháza - Szőreg Pusztaszer - Móravárosi Kinizsi Gyálarét - Csengele IKV Alsóváros - Zákányszék USC Tanárképző - Csanytelek Derekegyház - Tiszasziget Újszentiván - FK 1899 Szeged Balástya - Zsombó Apátfalva - Kiszombor Szentmihály - Csongrád Domaszék - Szegedi VSE Balotaszállás - Földeák Üllés - Sándorfalva Röszke - Algyő

A mérkőzéseken hosszabbítás nincs, döntetlen esetén azonnal büntetőrúgásokra kerül sor. Az 1. fordulót tehát szeptember 5-én, a 2. kört október 23-án bonyolítják le, majd a nyolcaddöntőktől 2013 tavaszán folytatódik a kupa. A 2013/14-es magyar kupa országos főtáblájára az NB II-es Szeged 2011 mellett Csongrád megye jelen állás szerint ismét két gárdát delegálhat, azaz a finalisták lesznek a befutók. A sorozat újra pénzdíjas: a megyei igazgatóság a győztesnek 80 ezer, a másodiknak 60 ezer, a harmadiknak 40 ezer, a negyediknek 20 ezer forint jutalmat ajánlott fel. Az első helyezett a SZEGEDma.hu jóvoltából elnyeri azt a díszes vándortrófeát is, melyet jövő nyárig a Csanádpalota FC őrizhet vitrinjében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.