Sport

Labdarúgás: igazságos döntetlen Vásárhelyen

Labdarúgás: igazságos döntetlen Vásárhelyen

2012. augusztus 19., vasárnap
Labdarúgás: igazságos döntetlen Vásárhelyen

Igazságos döntetlennel zárult a vásárhelyi idénynyitó NB III-as találkozó, amelyen a HFC és a Kecskeméti TE II. csapata megosztozott a pontokon. A nézők egyedül azt hiányolhatták, hogy a kevés helyzetet hozó találkozón nem született gól.

A kecskemétiek maximálisan kihasználták a versenyszabályzat adta lehetőségeket, hiszen

Póti, Farkas I.

és

Forró

pályára lépésével három NB I-ben is szerepelt 23 éven felüli labdarúgót neveztek a találkozóra, mellettük

Tölgyesi, Bertus

és

Máté

is bemutatkozott már a magyar I. osztályban, így közel sem tartalékos összeállításban érkeztek a lila-fehérek Vásárhelyre. A hazaiak kezdték nagyobb elánnal a találkozót, amelyet az is jelzett, hogy

Varga Máté

16 méterről leadott lövését

Verebélyi

kapus ujjheggyel mentette szögletre. Válaszként a rutinos

Farkas István

egy 25 méteres szabadrúgást lőtt fölé. A következő tíz percben kiegyenlítődött a játék, amelynek végén Varga Máté átadásából

Gazsó

kerülhetett volna ígéretes helyzetbe, de elcsúszott. A folytatásban enyhe mezőnyfölénybe kerültek a vendégek, előbb az előre törő

Sáfár

28 méterről lőtt fölé, majd Máté került ziccerbe, de kissé kisodródva, éles szögből mellé lőtt. Szünetig többet birtokolták a labdát a kecskemétiek, míg a vásárhelyiek kontrákkal próbálkoztak, de mindkét oldalon eredmény nélkül. Jelentős változás szünet után sem történt, vendégrészről a 62. percben Máté kapufája jelentett nagy lehetőséget, míg a hazaiak két 20 méteren belüli szabadrúgást ügyetlenkedtek el, de a 87. percben mégis megszerezhették volna a győzelmet, amikor a csereként beállt

Kovács Viktor

egy kiugratást követően már csak Verebélyivel szemben állva nem lő a kapu mellé. Összességében nem túl magas színvonalú találkozón a döntetlen igazságosnak mondható eredmény.

NB III Alföld csoport 1. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Kecskeméti TE II.

0-0 Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Csatári.

HFC:

Kovács K. - Juhász I. S., Boros, Antal, Marton - Varga M. (Szabó M. 82'), Hanyecz H., Kökény, Gazsó (Klimaj 77') - Hanyecz B., Harangozó (Kovács V. 79'). Edző: Szűcs Róbert.

KTE II.:

Verebélyi - Sáfár (Sztehlik), Póti, Farkas I., Forró - Tölgyesi, Dichiarra (Gréczi 35'), Füle, Bertus - Maszlag (Nagy D. 67'), Máté G. Edző: Kemenes György.

Jók:

Boros, Antal, Kökény, Hanyecz H., ill. Póti, Forró, Máté G. Szűcs Róbert:

"Ezen a találkozón hét játékosunk esett át a 'tűzkeresztségen', ezt figyelembe véve jó eredménynek tartom a döntetlent."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.