Sport

Labdarúgás: ráduplázott a Mórahalom az alsóvárosi gólokra

Labdarúgás: ráduplázott a Mórahalom az alsóvárosi gólokra

2012. augusztus 27., hétfő
Labdarúgás: ráduplázott a Mórahalom az alsóvárosi gólokra

Változatos, jó iramú mérkőzésen a hajrában szerzett találataival nyert a Mórahalom II. az IKV-Alsóváros ellen a megyei harmadosztály Homokháti csoportjának vasárnapi mérkőzésén.

Feléledő szélben, élénken kezdték a kilencven percet a csapatok, és a fiatalabb játékosokból álló hazaiak igyekeztek a lehető leghamarabb vezetést szerezni - erre a 17. percben egy véleményes büntetővel lehetőséget is kaptak:

Martonosi T.

kezezését szándékosnak ítélte a játékvezető a tizenhatoson belül. A tizenegyest

Bokányi B.

végezte el, azonban balra tartó lövését

Szécsi

hárította. A vendégek elsősorban védekezésüket igyekeztek jól megszervezni, és a 32. percben támadásaik csaknem eredményre vezettek:

Csordás

indításával a felezővonalnál

Farkas M.

ugrott ki, egyedül vihette a labdát a kapura, de a jobb sarokba tartó lövését a mórahalmi portás szögletre védte. Tíz perccel a szünet előtt betaláltak a vendéglátók: gyors bal oldali támadás végén Dobák közelről helyezett

Szécsi

kapujába (1-0). Két percre rá

Polyák P.

csaknem egyenlített:

Hüvös L.

jobb oldali beadását 12 méterről küldte kapura, de ismét hárított

Pipicz

, igaz a felső léc segítségével. Az első félidő utolsó percében még

Töröknek

volt egy szép mentése, amikor gólvonalról fejelte ki a játékszert. A második félidő az Alsóvárosnak indult jobban, hiszen a 48. percben Polyák P. közelről vette be a mórahalmi kaput (1-1), de sokáig nem örültettek, mert egy perc elteltével ismét vezetett a Mórahalom: balról, a kapu elé ívelt labdára Csiszár érkezett, és 14 méterről fejelt a hálóba (2-1). Kiegyenlített küzdelem folyt a játéktéren, s hogy ez az eredményen is meglátszódjon, a 63. percen Csordás J. kapu elé lőtt beadását Polyák P. az ötösről helyezte a hálóba (2-2). A Mórahalom nagy erővel igyekezett harmadszor is vezetést szerezni: két kapufát lőttek a homokhátiak, valamint Török J. már másodszor mentett a gólvonalról. A hajrában aztán siker koronázta a hazaiak erőfeszítéseit: a 82. percben az előrehúzódó

Takács B.

14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (3-2), majd a 89. percen a lendületesen kapura törő Csiszár 16 méterről bombázott a hálóba (4-2).

Labdarúgó megyei III. osztály Homokháti csoport 2. forduló:

Mórahalom VSE II. - IKV-Alsóváros SE 4-2 (1-0)

Mórahalom, 50 néző. Vezette: Hegyesi (Csuka, Farkas T.)

Mórahalom II.:

Pipicz - Fábián, Takács B., Szűcs Á., Gercsó (Nyári 72'), Malmos, Bokányi B. (Maczka 55'), Szekeres, Dobák, Tombácz (Csiszár 46'), Varga Zs. (Jobbágyi 60').

Játékos-edző:

Bokányi Balázs.

Alsóváros:

Szécsi - Kéri - Martonosi T., Kis Z., Török J. - Hüvös L. (Szabó T. 70'), Czibere, Csordás J., Csúcs (Szalma G. 55') - Polyák, Farkas M.

Edző:

Kiss Ferenc.

Gól:

Dobák (35'), Csiszár (49', 89'), Takács B. (82), ill. Polyák P. (48', 63').

Sárga lap:

Takács B., Szekeres, ill. Polyák P., Martonosi T., Török J., Czibere, Kéri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.