Sport

Labdarúgás: Lisztes a csapatkapitány, tavasszal akár már épülhet a stadion + FOTÓK

Labdarúgás: Lisztes a csapatkapitány, tavasszal akár már épülhet a stadion + FOTÓK

2012. augusztus 17., péntek
Labdarúgás: Lisztes a csapatkapitány, tavasszal akár már épülhet a stadion + FOTÓK

A bajnoki rajt előtt péntek délután ankétot tartott a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata. A szakvezetés bemutatta az új játékosokat, közülük Lisztes Krisztiánt csapatkapitánnyá választották. Bejelentették többek között, hogy a szakhatóságok engedélyezik a lelátó teljes használatát, az MLSZ pedig augusztus 23-án tárgyalja a szegedi stadionpályázatot is.

Tóth Bálint

vezetőedző a megjelent szurkolók előtt beszélt az új játékosokról, a felkészülésről és a csapat előtt álló feladatokról. A klubvezetés bemutatta a végül leszerződtetett új játékosokat, közülük a korábbi 49-szeres válogatott labdarúgót,

Lisztes Krisztiánt

csapatkapitánnyá is választották.

Emődi Sándor

, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője bejelentette, hogy augusztus 13-án az illetékes szakhatóságok bejárták az egész stadiont, és a pálya minden része megfelelt az előírásoknak, a fedett lelátóval szemben is újra megnyitják az állóhelyeket és a vendégszektort. Emődi beszélt arról is, hogy az MLSZ szakbizottságán már zöld lámpát kapott a szegedi stadionpályázat, augusztus 23-án pedig az elnökség dönt az összes hasonló pályázat sorsáról. Kedvező eredmény esetén a szegedi aréna tervezői előkészítésének folyamatai felgyorsulnak, novemberre már ki is választhatják a kivitelezőt, a konkrét munkálatok pedig akár már jövő tavasszal elkezdődhetnek.

Gyenge próbajátékosok és az új arcok

Az ankét elején a mester, Tóth Bálint összegezte a csapatot ért változásokat, s szólt az új emberekről. Elmondta, hogy bár tavasszal a harmadik helyen végeztek, összességében épp csak megmenekültek a kiesésétől. „Az elmélet szerint nyáron cseréld ki annyi százalékát a csapatnak, amennyi szükséges, télen tegyél hozzá egyet-kettőt. Nos, nálunk sok új játékosra van szükség, hogy az idei bajnokságban elérhessük céljainkat. Sajnos épp ez a válogatás nehezítette a felkészülésünket, hiszen rengeteg rossz állapotban lévő próbajátékos érkezett. A felkészülésünkből két hetet is eltölthettünk kiváló körülmények között a gyulai Grosics-akadémián, viszont épp ebben az időszakban sérült vagy betegedett le több játékosom” – vázolta a nehézségeket Tóth Bálint, majd bemutatta az új arcokat.

„A 49-szeres válogatott Lisztes Krisztiánnal olyan szellemiség került be az öltözőbe, ami kezd eltűnni az egész honi labdarúgásból. A mai napon csapatkapitányt választottak a fiúk, Lisztesre voksoltak a legtöbben, Laczkó János lett a helyettes. Másik fontos igazolásunk Jovánczai Zoltán, aki centernek került hozzánk, most épült fel a sérüléséből, még nincs maximális erőállapotban, de mindenképpen szeretnék neki játéklehetőséget adni szombaton. Kiss Dávid és Kiss Csaba a Grosics-akadémia tehetségei, egyikük védő, a másik középpályás. Kéri Tamásért nagyon sokat harcoltam; játékost ennyit, mint őt még nem kértem, hogy jöjjön a csapatomba játszani. Ez a fiú igazán ismeri azt a szót a fociban, hogy alázat. Farkas Zoltán a Vasasból érkezett, balhátvédként és bal oldali középpályásként egyaránt bevethető. Bekim Kapic személyében egy vérprofi belső védővel lettünk gazdagabbak. A Veszprémből hozzánk került Daniel Gomezt pedig jobb és bal oldalon egyaránt lehet csatárként használni” - hallottuk a szakembertől.

Puma, NB I és tavasszal épülő új stadion

A vezetőedző értékelése után Emődi Sándor fogalmazta meg gondolatait. Elmondta: a Szeged 2011 hazai meccsei továbbra is a SZVSE-stadionban lesznek, augusztus 13-án megkapta a pálya a teljes körű használhatóságot az illetékes hatóságok vizsgálata után. „Két hete együttműködési szerződést kötöttünk a Puma Magyarország Kft.-vel, amely a nagycsapat szerelését biztosítja majd. A Szeged 2011 ezentúl saját jogon állítja ki majd az utánpótláscsapatait. Ezek az együttesek a dorozsmai pályán fognak majd játszani” – húzta alá az ügyvezető, majd kiemelte, hogy a Szeged azon kevés klubok közé tartozik, amelyeknek semmi tartozása nincs a szállítók és főként a játékosok felé. „Hármas célt határoztunk meg. A minimális az 1-8. hely valamelyike, a második az 1-5., azaz a csont nélküli NB II-es szereplés kivívása, a harmadik, a legnagyobb dobás pedig az 1. hely” – így a gazdasági szakember, aki egy szurkolói kérdésre válaszolva beszélt a stadionpályázatról is. Megtudtuk: a szakbizottságon a szegedi pályázat (mely a SZEOL-stadion helyén tervezi új komplexum felhúzását) támogatást kapott. Augusztus 23-án lesz az elnökségi ülés, amikor véglegesen elbírálják az ország stadionpályázatait. Ha kedvező lesz ott is a döntés, akkor a tervezői előkészítés folyamata onnantól kezdve felgyorsul. Ebben az évben novemberben már sikerülhet kiválasztani a kivitelezőt, s jövő tavasszal indulhat meg az építkezés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.