Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: Lisztes a csapatkapitány, tavasszal akár már épülhet a stadion + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

A bajnoki rajt előtt péntek délután ankétot tartott a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata. A szakvezetés bemutatta az új játékosokat, közülük Lisztes Krisztiánt csapatkapitánnyá választották. Bejelentették többek között, hogy a szakhatóságok engedélyezik a lelátó teljes használatát, az MLSZ pedig augusztus 23-án tárgyalja a szegedi stadionpályázatot is.

Tóth Bálint vezetőedző a megjelent szurkolók előtt beszélt az új játékosokról, a felkészülésről és a csapat előtt álló feladatokról. A klubvezetés bemutatta a végül leszerződtetett új játékosokat, közülük a korábbi 49-szeres válogatott labdarúgót, Lisztes Krisztiánt csapatkapitánnyá is választották. Emődi Sándor, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője bejelentette, hogy augusztus 13-án az illetékes szakhatóságok bejárták az egész stadiont, és a pálya minden része megfelelt az előírásoknak, a fedett lelátóval szemben is újra megnyitják az állóhelyeket és a vendégszektort. Emődi beszélt arról is, hogy az MLSZ szakbizottságán már zöld lámpát kapott a szegedi stadionpályázat, augusztus 23-án pedig az elnökség dönt az összes hasonló pályázat sorsáról. Kedvező eredmény esetén a szegedi aréna tervezői előkészítésének folyamatai felgyorsulnak, novemberre már ki is választhatják a kivitelezőt, a konkrét munkálatok pedig akár már jövő tavasszal elkezdődhetnek.

Gyenge próbajátékosok és az új arcok

Az ankét elején a mester, Tóth Bálint összegezte a csapatot ért változásokat, s szólt az új emberekről. Elmondta, hogy bár tavasszal a harmadik helyen végeztek, összességében épp csak megmenekültek a kiesésétől. „Az elmélet szerint nyáron cseréld ki annyi százalékát a csapatnak, amennyi szükséges, télen tegyél hozzá egyet-kettőt. Nos, nálunk sok új játékosra van szükség, hogy az idei bajnokságban elérhessük céljainkat. Sajnos épp ez a válogatás nehezítette a felkészülésünket, hiszen rengeteg rossz állapotban lévő próbajátékos érkezett. A felkészülésünkből két hetet is eltölthettünk kiváló körülmények között a gyulai Grosics-akadémián, viszont épp ebben az időszakban sérült vagy betegedett le több játékosom” – vázolta a nehézségeket Tóth Bálint, majd bemutatta az új arcokat.

„A 49-szeres válogatott Lisztes Krisztiánnal olyan szellemiség került be az öltözőbe, ami kezd eltűnni az egész honi labdarúgásból. A mai napon csapatkapitányt választottak a fiúk, Lisztesre voksoltak a legtöbben, Laczkó János lett a helyettes. Másik fontos igazolásunk Jovánczai Zoltán, aki centernek került hozzánk, most épült fel a sérüléséből, még nincs maximális erőállapotban, de mindenképpen szeretnék neki játéklehetőséget adni szombaton.

Kiss Dávid és Kiss Csaba a Grosics-akadémia tehetségei, egyikük védő, a másik középpályás. Kéri Tamásért nagyon sokat harcoltam; játékost ennyit, mint őt még nem kértem, hogy jöjjön a csapatomba játszani. Ez a fiú igazán ismeri azt a szót a fociban, hogy alázat. Farkas Zoltán a Vasasból érkezett, balhátvédként és bal oldali középpályásként egyaránt bevethető. Bekim Kapic személyében egy vérprofi belső védővel lettünk gazdagabbak. A Veszprémből hozzánk került Daniel Gomezt pedig jobb és bal oldalon egyaránt lehet csatárként használni” – hallottuk a szakembertől.

Puma, NB I és tavasszal épülő új stadion

A vezetőedző értékelése után Emődi Sándor fogalmazta meg gondolatait. Elmondta: a Szeged 2011 hazai meccsei továbbra is a SZVSE-stadionban lesznek, augusztus 13-án megkapta a pálya a teljes körű használhatóságot az illetékes hatóságok vizsgálata után. „Két hete együttműködési szerződést kötöttünk a Puma Magyarország Kft.-vel, amely a nagycsapat szerelését biztosítja majd. A Szeged 2011 ezentúl saját jogon állítja ki majd az utánpótláscsapatait. Ezek az együttesek a dorozsmai pályán fognak majd játszani” – húzta alá az ügyvezető, majd kiemelte, hogy a Szeged azon kevés klubok közé tartozik, amelyeknek semmi tartozása nincs a szállítók és főként a játékosok felé.

„Hármas célt határoztunk meg. A minimális az 1-8. hely valamelyike, a második az 1-5., azaz a csont nélküli NB II-es szereplés kivívása, a harmadik, a legnagyobb dobás pedig az 1. hely” – így a gazdasági szakember, aki egy szurkolói kérdésre válaszolva beszélt a stadionpályázatról is. Megtudtuk: a szakbizottságon a szegedi pályázat (mely a SZEOL-stadion helyén tervezi új komplexum felhúzását) támogatást kapott. Augusztus 23-án lesz az elnökségi ülés, amikor véglegesen elbírálják az ország stadionpályázatait. Ha kedvező lesz ott is a döntés, akkor a tervezői előkészítés folyamata onnantól kezdve felgyorsul. Ebben az évben novemberben már sikerülhet kiválasztani a kivitelezőt, s jövő tavasszal indulhat meg az építkezés.

Kommentek

Sport

Történelmi siker lenne, ha Nantes-ban is nyerne a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nantesben még soha nem nyert a MOL Pick Szeged, ezt a sorozatot törnék meg szombaton.

Tovább olvasom

Sport

Dalba foglalták Szeged “Bombázóját”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Rosta Miklós: Nem mutatóba igazoltak Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nem esik messze az alma a fájától, tartja a mondás. Ennek igazságát a MOL-Pick Szeged új igazolása, Rosta Miklós is igazolja, hisz a fiatal játékos édesapja, idősebb Rosta Miklós korábban 130-szor szerepelt a magyar válogatottban, ahogy nagybátyja, Rosta István is volt válogatott, sőt ő a kétezres évek elején a Pick Szegedben is kézilabdázott. A fiatalabb […]

Tovább olvasom

Aktuál