Sport

Labdarúgás: küzdelmes szegedi foci a Temesvár ellen + FOTÓK

Labdarúgás: küzdelmes szegedi foci a Temesvár ellen + FOTÓK

2012. augusztus 4., szombat
Labdarúgás: küzdelmes szegedi foci a Temesvár ellen + FOTÓK
Két közel egyenlő erősségű gárda csapott össze a vasutas stadionban szombat délután, azonos számban is dolgoztak ki gólhelyzeteket, de ponttá csak a román második ligás csapat váltotta lehetőségeit.

Már a mérkőzés első perceiben látszott, hogy az előző, Fradi elleni meglehetősen eseménytelen első félidő helyett ma mozgalmasabb focit láthatnak. Már a 2. percben helyzetbe került a Szeged: B. Kapic előreívelését Kis 20 méteren szelídítette meg és fordulásból alig lőtte fölé a bőrt. Öt perccel később egy felszabadítási kísérlet akadt el Gomezben, aki egy esernyővel csapta be védőjét. Az ívelés a kifutó román kapus és Kis között landolt, a magyar támadó kissé félve fejelte meg a labdát így az elkerülte a vendégkaput. Belecannak a 11. percben akadt dolga: Daminuta lövését kellett gyors vetődéssel hárítania. Gomez-Kis összjáték végén a külföldi támadó balról belőtt labdája centikkel suhant csak el Kis előtt a 18. perben. Egy kapuskirúgás után Ulviczky és Toca nem tudott megegyezni abban, hogy ki is fogja Enciut, aki viszont megköszönve a labdát 18 méterről az oldalhálóba lőtt. Ismét Gomez robogott el a bal oldalon s lőtte be laposan a labdát, ezúttal Borbély elől becsúszva mentett egy temesvári védő. A második félidő pörgősen kezdődött, előbb a 48 percben egy jobbról belőtt labdát kellett Trepáknak védenie, majd egy perccel később Kéri húzta meg a jobb szélt, lövését a román hálóőr vetődve szedte fel Gomez elől. Egy visszagurított labdát az 51. percben Ulviczky belsőzte a kapus kezébe. Egy szegedi akció előbb Cola lábáról pattan ki, de nem tudnak felszabadítani a románok, így Kis ziccerben vezethette a labdát kapura. Lövőcselére a kapus letérdel, de 14 méterről a hosszú oldal mellé passzolta a támadó a bőrt. Ekkor már büntetett a Temesvár. Székely kotort be egy oldalsó beadást estében a felső sarokba.

(0-1)

A 62. percben Lisztes első érintéséből ziccerben ugratta ki Gomezt, aki a kapusba lőtt a balösszekötő helyéről. Egy védelmi megingást követően a 73. perceb Trepáknak kellett óriási bravúrral védenie. A 80. percben Kéri egy lepattanót suhintott rá 18 méterről, de jól irányzott lökete egy védőben halt el. Két perccel később kivetődve kellett javítania a védelem megingását a szegedi kapusnak. A meccs végére még két szegedi akciót lehet feljegyezni, de komoly gólveszélyt egyik sem hozott, így a játékvezető 0-1-es temesvári sikernek adhatta meg sípjával a végszót.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Szeged 2011 – Temesvár 0-1 (0-0)

SZVSE-stadion 150 néző, Vezette: Lovas (Kormányos, Török).

Szeged:

Belecan – Laczkó, B. Kapic, Toca, Radnai, Ulciczky, Borbély, Iléri, Gomez, Kis, Geiger.

Játszottak még:

Trepák, Kiss, Lisztes, Farkas.

Vezetőedző:

Tóth Bálint.

Temesvár:

Amarine – Iovan, Zaluschi, Seroni, Szalka, Daminuta, Poparadu, Bolrea, Vadrariu, Enciu, Zagreau.

Játszottak még:

Cola, Miculescu, Petcut, Artean, Dobricean, Bostina, Székely, Trandu.

Vezetőedző:

Valentin Vellea.

Gólszerző:

Székely. Tóth Bálint:

Egy jó ellenfél ellen küzdhettünk, az eredmény számunkra kedvezőtlen, de a megtépázottságunkhoz képest elérte eredményét: látjuk, hol kell még javítani. Többen nem tartanak még edzettségi állapotuk csúcsán, és az is szembetűnő, hogy bizony kevesen vagyunk. Az igazolások eddig nem úgy sikerednek, ami ahhoz kell, hogy erős csapatként vegyük fel a küzdelmet az első ötbe kerülésért, az átigazolási időszakból van még hátra, viszont egyre fogy az idő a bajnoki rajtig…

Valentin Vellea: Egy kimondottan erős meccs volt, egy jó képességű Szeged ellen futballozhattunk, igazi minőségi erőfelmérő volt a mai találkozó. Nagyon remélem, hogy tovább fog mélyülni a barátság két csapat közt és többször is összecsaphatnak majd, legközelebb jövő hét szerdán várjuk szeretettel a szegedieket Temesváron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.