Sport

Labdarúgás: Hazai sikerek a vásárhelyi centenáriumi kupán + FOTÓK

Labdarúgás: Hazai sikerek a vásárhelyi centenáriumi kupán + FOTÓK

2012. augusztus 6., hétfő
Labdarúgás: Hazai sikerek a vásárhelyi centenáriumi kupán + FOTÓK

A vasárnapi második napon valamennyi vásárhelyi korosztályos csapat pályára lépett, de a mérkőzések mellett neves személyiségek is megtisztelték a vásárhelyi labdarúgás centenáriumi ünnepségsorozatát.

Koradélelőtt a vásárhelyi és a makói csapatok összecsapásával folytatódott a centenáriumi ünnepségsorozat a városi stadion pályáin. Az ifjúságiak találkozóját a vendégek nyerték 1-0 arányban, majd a 13 évesek összecsapása 5-3 arányú hazai sikert hozott. A 17 éveseknél a HFC 16 évesei 3-3-ra végeztek a maros-partiak ellen, míg a 15 évesek összecsapása 7-7 arányú gólgazdag döntetlennel zárult. A délután a HFC U-8, U-9, U-10 és U-11-es csapatainak bemutató mérkőzéseivel kezdődött, majd a szülők-edző derbivel folytatódott. A folytatásban a HFC U-17/A csapata 10-0-ra kiütötte a szegedi kortársait, míg a két város 19 évesei 2-2-re végeztek. A nap egyetlen "bakiját" a gyálarétiek okozták, akik a szombati 10-0-ás vereséget követően nem jöttek el a vasárnapi helyosztóra. A felnőtt döntő előtt a szegedi, orosházi és vásárhelyi öregfiúk mérkőztek meg egymással. A szegediek 2-0-ra, míg a hazaiak 2-1-re nyertek az orosháziak ellen és mivel a kettőjük összecsapása 1-1-es döntetlent hozott, így a szegediek nyerték az öregfiúk tornáját. A nap záróakkordját a két vásárhelyi gárda összecsapása jelentette, amelyet a szünet utáni jobb helyzetkihasználásával az NB III-asok nyerték.

Hódmezővásárhelyi FC - Hódmezővásárhelyi FC II. 2-0 (0-0) Hódmezővásárhely, 300 néző. HFC I.: Kovács K. - Juhász I.S., Boros, Antal, Marton - Varga M., Hanyecz H., Varga L., Gazsó - Hanyecz B., Harangozó. Csere: Gábor V. (kapus), Mucsi D., Sipos, Borbás Zs., Huszár, Szabó M., Klimaj, Bokor, Takács. Edző: Szűcs Róbert. HFC II.: Vígh S. - Jesenszki, Forrai, Tóth II. J., Replyuk - Király D., Brizik-Bodrogi I., Varga A. - Hanga Cs., Komán, Badi R. Csere: Nagyistván (kapus), Huszka, Badi J., Papós. Edző: Dezső Ferenc. Góllövők: Szabó M., Antal K. A döntő előtt került sor a vásárhelyi labdarúgás százéves múltjára történő megemlékezésekre. A centenáriumot megtisztelte személyes jelenlétével Benkő László, az MLSZ egykori elnöke, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, Nógrádi Tibor az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatója, Almási István alpolgármester, valamint több neves egykori vásárhelyi labdarúgó mellett a megyei társegyesületek vezetői is. A megemlékezést követően a jelenlévők leleplezték a stadion falán elhelyezett emléktáblát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.