Sport

Labdarúgás: győzelemmel rajtolt az Alsóváros

Labdarúgás: győzelemmel rajtolt az Alsóváros

2012. augusztus 20., hétfő
Labdarúgás: győzelemmel rajtolt az Alsóváros

Győzelemmel rajtolt a megyei III. osztály Homokháti csoportjában az IKV-Alsóváros együttese, miután egy góllal legyőzte a végig tíz emberrel játszó zákányszéki csapatot.

A mérkőzésen megemlékeztek a közelmúltban 45 évesen elhunyt egykori alsóvárosi labdarúgóról, majd játékvezetőről,

Veres Istvánról

. Kőkemény, kiégett, igazi grund jellegű pálya, hőség mellett a vendégek tíz játékossal érkeztek a zákányszéki falunapok miatt. Hazai támadásokkal kezdődött a találkozó: szűk negyedóra elteltével akár több gólos előnyre szert tehettek volna az alsóvárosiak, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, illetve a vendégek kapusa is többször védett. A vendégek támadásban ugyanakkor saját térfelére behúzódva hosszú labdákkal igyekeztek egyetlen támadójukat indítani, s úgy tűnt ez a taktika akár célravezető is lehet, hiszen ugyan gólokban nem lett eredménye, ám a félidő közepére kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Az IKV visszaesett, játéka pontatlanná vált, ám szünet előtt mégis sikerült előnybe kerülniük

Polyák

révén. A második félidőben újabb, gyors hazai gólok születtek, újból Polyák, majd

Czibere

volt eredményes, és úgy tűnhetett, akár kiütéses vereséget szenved a végig emberhátrányban játszó Zákányszék, igaz,

Farkas Cs.

gyorsan szépített. A még így is kétgólos előny birtokában az Alsóváros játéka kényelmessé vált, s ez kis híján megbosszulta magát, mivel a hajrában

Paksi

góljáéval feljöttek a zákányszékiek, de csak szorossá tudták tenni a végeredményt a vendégek. Az utolsó percekre

Daróczi

felesleges fegyelmezetlensége és kiállítása miatt kiegyenlítetté vált a létszám is, de ez már nem módosított a végeredményen.

Labdarúgó megyei III. osztály Homokháti csoport 1. forduló:

IKV-Alsóváros SE - Zákányszék KSK 3-2 (1-0)

Szeged, Szabadság tér, 50 néző. Vezette: Stetakovic (Zab, Savanya)

IKV-Alsóváros:

Szécsi - Kéri, Martonosi T. (Szabó T. 61'), Kis Z., Szántai - Daróczi, Hüvös L., Czibere, Török M. (Pipicz 55') - Farkas M., Polyák. Edző: Kiss Ferenc.

Zákányszék:

Bende - Seress, Jójárt, Makra, Borbás N., Sebők, Bozsó, Farkas Cs., Paksi, Szabó Zs.

Játékos-edző:

Szabó Zsolt.

Krónika:

42'

A labdát felhozó Czibere középről a jobb oldalon Daróczit hozta játékba, a középpályás kapu elé betett átadását Polyák 10 m-ről erővel lőtt a hálóba. (1-0)

50'

Török M. a bal oldalról ívelt a kapu elé, az ötös sarkánál Farkas M. befejelte Polyák elé, és a csatár közelről a hálóba küldte a labdát. (2-0)

54'

Kéri jobb oldali beadását Czibere 10 m-ről fejelte a hálóba. (3-0)

59'

Magasan előre ívelt labdát Martonosi T. elvétette, a kapujából késve kifutó Szécsit Farkas Cs. kicselezte, és közelről a hálóba helyezte. (3-1)

84'

Kéri karját találták el a büntetőterületen belül, a megítélt 11-est Paksi félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte. (3-2)

87'

A jobb oldalon elfutó Daróczit a partjelző lesen állította meg, aki dühében elrúgta a labdát, amiért sárgát kapott, majd keresetlen szavakkal megsértette Zab asszisztenst, amiért a játékvezető kiállította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.