Sport

Labdarúgás: a Kiszombor helyén az UTC indul a megye I-ben (FRISSÍTVE)

Labdarúgás: a Kiszombor helyén az UTC indul a megye I-ben (FRISSÍTVE)

2012. augusztus 16., csütörtök
Labdarúgás: a Kiszombor helyén az UTC indul a megye I-ben (FRISSÍTVE)

A kiszombori csapat nem tudta vállalni a szereplést, mint ahogy az elsőként felkért Balástya sem, az újszegediek viszont éltek a lehetőséggel.

Amitől eddig tartani lehetett, az két nappal a rajt előtt immár tényként is közölhető: anyagi gondjai és rengeteg távozója miatt a Kiszombor KSK együttese visszalépett a labdarúgó megyei I. osztálytól. Így sem lesz azonban hiányos az élvonal mezőnye, 16 csapat szerepel majd ott, valamint a megye II-ben is - tudta meg portálunk. A mai napon a Kiszombori Községi Sportkör hivatalosan bejelentette visszalépését a 2012-13-as megyei I. osztályú bajnokságtól - erről tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója. A sportvezető közölte: a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei Igazgatósága azonnali hatállyal összehívta a fellebbviteli bizottságát, és döntött a bajnokság, illetve a bajnokságok feltöltéséről, a megyei labdarúgó-bajnokságok teljességének biztosításának érdekében, illetve a hatályos versenyszabályzata előírásai szerint. A 2012-13-as bajnokságban a Csongrád megyei I. osztály feltöltését tekintve első számú jogosult Balástya nem vállalta a szereplést, a másodikként felkért Újszegedi Torna Club viszont élt a felkínált lehetőséggel, így ők indulnak a Kiszombor helyén, míg a Csongrád megyei másodosztályban az UTC helyén a Mártély csapata jogosult indulni, mely elfogadta a felkérést. "Igazgatóságunk az elkövetkezendő időszakban minden segítséget meg fog adni a kiszombori egyesületnek, hogy a jövőben is a hagyományokhoz, az eddigi eredményekhez méltó futballélet legyen a településen" - fogalmaz közleményében Nógrádi Tibor.

Mindez egyébként azt jelenti, hogy augusztus 18-án (szombaton) 17.30-kor az UTC a Hódmezővásárhelyi FC II.-t fogadja a megye I. első fordulójában, míg a Mártély ugyanakkor a Szentesi Kinizsit látja majd vendégül a megye II-ben.

A 8-10. helyet célozza meg az UTC

A jövőre fennállása századik évfordulóját ünneplő újszegedi klub elnöke a SZEGEDma.hu-nak azt mondta: kissé váratlanul érte őket a felkérés két nappal a bajnokság kezdete előtt, ám természetesen örömmel fogadták a felkínált lehetőséget. "Kiesőként neveztünk is korábban a megye I-re, számítva arra, ha valaki nem tudja vállalni az indulást. Komolyan erősítettünk, tíz új játékost igazoltunk, s úgy érzem, a felkészülésünk is jól sikerült mind a fizikai megterhelés, mind a játékosság szempontjából. Deklaráltuk, hogy azonnal vissza akarunk jutni az élvonalba. Örülünk neki, hogy már most valóra vált ez a tervünk. Elképzelhető persze, hogy egy-két újonnan szerződtetett futballistának még gyors lesz a ritmus, ők most a megye I-es bajnokikon kell hogy felvegyék a tempót. Ezzel együtt is úgy gondolom, nyugodtabb év vár ránk, mint tavaly, nagyobb létszámú és minőségibb keretünkkel a 8-10. helyre érhetünk oda. Nem lesz sétagalopp, az biztos, hiszen nem vagyunk még egy kiforrott, egységes csapat, ám bízom benne, hogy a végére azok leszünk" - így

Gidai Sándor

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.