Sport

Labdarúgás: a hajrában gyűrte le az UTC-t a Tápé

Labdarúgás: a hajrában gyűrte le az UTC-t a Tápé

2012. augusztus 25., szombat
Labdarúgás: a hajrában gyűrte le az UTC-t a Tápé

Pálfy Zoltán legénysége határozott győzelmi szándékkal lépett pályára a kiválóan rajtoló Tápé ellen, ám a végjátékban a vendégek akarata érvényesült, így övék lett a siker.

Maradt némi hiányérzet az Ujszegedi TC játékosaiban és vezetőiben, miután egy héttel ezelőtt a bajnokság első játéknapján 1-1-es döntetlent értek el odahaza a Hódmezővásárhelyi FC II.-vel szemben. Igaz ugyan, hogy a 99 éves klub csak két nappal az idénykezdet előtt tudta meg, hogy a megye I-ben szerepelhet, s az is egyértelmű, hogy a fiatal vásárhelyi legénység idén már jóval több fejtörést okoz majd az ellenfeleknek, mint tavaly, hiszen sokat izmosodott, ám az NB III átszervezése miatt ez az a pontvadászat, amelyben nem nagyon lehet - főként a közvetlen riválisok ellen - hibázni, szorgosan kell gyűjtögetni a győzelmeket. Béry Istvánék a második körben ennek tudatában fogadták azt a Tápé ESK-t, mely nagyszerűen rajtolt, hiszen a Mórahalomról igazolt

K. Tóth Gyula

duplájával idegenben verte a Kisteleket. A hatalmas hőségben viszonylag kevés helyzettel szórakoztatták a kilátogató nézőket a csapatok az első félidőben. Az amúgy sportszerű meccset két sérülés is történt, s mindkettő hazai oldalon.

Balogh Norbert

térde fordult ki, a mentő vitte el (az esti hírek szerint szerencsére nincs szakadás, csak erős rándulás), míg

Szanka Roland

húzódást szenvedett, őt is le kellett cserélni. A kényszerű változtatások némiképp megzavarták az UTC-t, hiszen át kellett alakítani a szerkezetet. A második félidőre összerázódott a vendéglátó, amit

Bokányi Ádám

ajtó-ablak ziccere jelzett rögtön az elején, ám nem sikerült gólra váltani a lehetőséget. Az egyébként ikszesnek tűnő találkozó legvégén a Pálfy-gárda ráfizetett erre a hibára. A 89. percben egy keresztező védő elütötte a vendégek egyik támadóját, a jogos büntetőt pedig

Bubori Kornél

higgadtan lőtte be; 0-1. Ezt követően mindent egy lapra feltéve hősies rohamokat indított a hátrányba került együttes, ám nem járt eredménnyel. A hazaiak egy tizenhatoson belül vélelmezett kezezést követően reklamáltak, hiszen nem kaptak tizenegyest, mert a bíró nem látott okot a közbeavatkozásra, a Tápé pedig rögtön egy mintaszerű kontrát vitt végig a bal oldalon, amit

Kárász Dávid

fejezett be góllal, eldöntve ezzel a derbit; 0-2.

Paksi Péter

legénysége így továbbra is százszázalékos, 6 ponttal áll a tabellán. Az újszegedi együttes a következő fordulóban újra, immár sorozatban harmadik alkalommal hazai környezetben lép pályára: szeptember 1-jén (szombaton) 16.30-kor kezdődik a Kistelek elleni meccsük. A tápéiak pedig pályájuk felújítása miatt továbbra is maradnak "idegenben", ugyancsak jövő szombaton 19 órai kezdettel villanyfényes mérkőzést vívnak a Felső Tisza parton az FK 1899 Szegeddel. Ha minden jól megy, a 4. fordulóban aztán már odahaza fogadhatják majd a SZVSE-t.

A megyei I. osztály 2. fordulójában:

Ujszegedi TC - Tápé ESK 0-2 (0-0).

Újszeged, Kertész utca, 200 néző, vezette: Gera Ferenc.

UTC:

Béry - Szanka (Szántó), Péczely, Gonda, Tombácz, Bokányi, Balogh (Padi), Szűcs, Drágity, Kovács (Gajdacsi), Tari. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Tápé:

Kispéter - Simon (Farsang), Hegyesi Á., Szélpál, Kárász, Juhász, Márki, Németh, Dlusztus (Bubori), Jenei (Cseh), K. Tóth. Vezetőedző: Paksi Péter.

Gólszerzők:

Bubori K. (89' - tizenegyesből), Kárász D. (92') Pálfy Zoltán:

"Úgy érzem, a szerencsésebb csapat nyert a végjátékban. A múlt héthez képest egy fokkal jobban játszottunk, de ez a teljesítmény is messze volt még attól, amit tudnak a fiúk."

Paksi Péter:

"Második meccsünket játszottuk idegenben, ami meghatározta a taktikánkat. Igazodva a körülményekhez kivárásra rendezkedtünk be, s fegyelmezett védekezésből rutinos, gyors támadóink révén kontrákból igyekeztünk gólt szerezni. A hajrában egy csapaton belüli cserével, illetve váltással sikerült jogos büntetőt kiharcolnunk, amit szerencsére értékesítettünk. Ezt követően kitámadtak a hazaiak, ezt kihasználva remekül vittünk végig a bal szárnyon egy kontrát, s bebiztosítottuk a győzelmet. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk a remekül harcoló, sportszerűen futballozó UTC ellen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.