Sport

Kosárlabda: Molnár József munkához látott a Szedeáknál + FOTÓK

Kosárlabda: Molnár József munkához látott a Szedeáknál + FOTÓK

2012. augusztus 13., hétfő
Kosárlabda: Molnár József munkához látott a Szedeáknál + FOTÓK

Megkezdte a felkészülést a férfi kosárlabda NB I október 6-án rajtoló 2012-2013-as idényére a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese új edzőjével, Molnár Józseffel.

Hétfő délelőtt vezényelt labdás edzést a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesének a júniusban kinevezett új tréner,

Molnár József

. A korábban évekig Új-Zélandon dolgozó vezetőedző a múlt héten érkezett Szegedre, s mint elmondta, az elmúlt héten már sokat beszélgetett a játékosokkal. "Sok futással tarkított edzéseket tartunk, s a célom is az, hogy az idei Szedeák védekezésben és támadásban is gyorsabb legyen a tavalyinál, valamint keményebben játsszunk. Támadásban gyorsabb játék, és kőkemény védekezés: ez az alapelvem" - szögezte le a tréner. Az edzésen új arcot is felfedezhettünk a Nyíregyházáról érkezett U20-as válogatott

Jakab Péter

személyében, aki a közelmúltbeli B-divíziós korosztályos Európa-bajnokságon a magyar együttes egyik legjobbja volt. "Jókat hallottam az újonnan érkezett, korosztályos válogatott Jakab Péterről, akárcsak a szegedi nevelésű fiatalokról is, akik a csapat tagjai. Hogy integrálni tudjuk őket, ahhoz két dolog kell, egyrészt a felnőtt játékosok támogatása, ez úgy érzem meg is van, ugyanakkor az is fontos, hogy a fiatalokban a tehetség mellett a szorgalom is meglegyen" - mondta el a tavaly kevesebb játéklehetőséghez jutó fiatalok beépítése kapcsán az új mester. Az október 6-án induló szezon kezdetéig szűk két hónap van hátra, ennyi idő áll a csapat rendelkezésére a felkészülésre. "Kőkeményen edzünk, napi két edzéssel készülünk. Hétfő este csatlakozik a stábhoz

Alexa Szabolcs

erőnléti edző, akivel megcsináljuk az erőfelmérőt, s kedd reggeltől már az erőnléti tréningek is a napi program részét képezik, így gyakorlatilag napi három edzéssel készülünk az első hetekben. Természetesen felkészülési meccseket is tervezünk, a Kecskeméttel már két mérkőzést lekötöttünk, egyeztetések zajlanak a Kaposvárral, de az élmezőnyből is szeretnénk ellenfeleket ebben az időszakban" - vázolta az elkövetkező két hónap munkatervét a szakember.

A Szedeák kerete már csaknem kész, az edzésen összesen 10 fő - Kiss Zsolt, Tanács Attila, Vida Máté, Csorvási Levente, Nebojsa Dukics, Hájer Ádám, Varga Dániel, Wirth Ádám valamint az újonnan igazolt Csorvási Milán és Jakab Péter - volt jelen, az amerikai irányító Kevin Sims szeptember elején érkezik, míg kettes posztra is légiós a kiszemelt. "Közel vagyunk a megállapodáshoz egy remek képességű külföldi légióssal a kettes posztra. Ha sikerül vele is megállapodnunk, úgy, hogy korán itt legyen, akkor már szeptember elejétől együtt dolgozhat a csapattal" - közölte a tréner. "Egyértelmű célunk a play-offba bekerülni. Hogy pontosan hol kell végezzünk ezen belül, ezt a kérdést még nyitva hagynám, az ilyen szintű elvárásokat meg kell beszélni a játékosokkal is. Úgy tervezem, hogy konkrét célunkat az öltözőben is kiírjuk jól láthatóan, hogy állandóan szem előtt legyen mit vállaltunk, s hogy miért kell hajtanunk" - mondta el a beszélgetés végén a szezonbeli terveket illetően Molnár József.

Puszta mégsem jön

A csapattagok fenti felsorolásából nem véletlenül hiányzott a korábban visszatérőként beharangozott Puszta Dávid neve: a szegedi nevelésű kosaras mégsem tér vissza a Tisza-partra. "Puszta Dávid maga jelentkezett, hogy szeretne újra a Szedeákban játszani. Bár annak idején furcsa körülmények között távozott tőlünk, úgy döntöttünk, visszafogadjuk. Szóbeli megállapodásunkat kézfogással szentesítettük, ami nálunk felér egy írásbeli szerződéssel. Dávid azonban néhány nappal később új igényekkel állt elő, bele akart kényszeríteni bennünket egy nagyotmondó versenybe, noha tudta, hogy nálunk az ilyesmi nem divat. Ezek után a múlt héten a ZTE honlapjáról értesültünk, hogy Zalaegerszegre igazol" - kommentálta az esetet Bonifert Domonkos, a Szedeák ügyvezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.