Közélet

Kínai elektromos buszt tesztelnek Szegeden (FRISSÍTVE)

Kínai elektromos buszt tesztelnek Szegeden (FRISSÍTVE)

2012. augusztus 1., szerda
Kínai elektromos buszt tesztelnek Szegeden (FRISSÍTVE)

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül az alternatív üzemanyaggal működő, környezetbarát járművek gyártása, üzemeltetése. A város nagysága és közlekedési hálózata miatt döntött úgy a BYD kínai gyártó, hogy Szegedet választja az eBUS-12 elektromos jármű tesztelésének egyik helyszínéül.

Az eBUS-12 egy kínai gyártó, a BYD terméke, mely a legkorszerűbb akkumulátoros hajtásnak köszönhetően képes egy feltöltéssel 250 kilométert is megtenni. A jármű végsebessége a 70 km/h-t is eléri. A 12 méter hosszú buszon 16+2 ülőhely és 40 állóhely található. A villamos hajtású jármű közlekedése során károsanyagot nem bocsát ki, ezért a jövő városi buszközlekedésének ideális eszköze lehet. Rendkívül környezetkímélő, energiahatékonysága is kiváló: az áramot előállító erőművek veszteségét is figyelembe véve fele annyi energiát fogyaszt, mint egy hasonló méretű dízel busz. Az akkumulátorok feltöltéséhez négy óra szükséges, és hatékony energia felhasználását áram-visszatápláló fékrendszere is segíti.

A buszt 2012. augusztus 1. és 5. között a Szegedi Közlekedési Kft. teszteli trolibusz vonalain, a tervek szerint munkanapokon az 5-ös, hétvégén a 8-as jelzésű vonalakon. A részletes menetrend

honlapjunkon megtalálható.

A járművel kapcsolatos tapasztalataikat, észrevételeiket a kapcsolat@szkt.hu e-mail címre – ebus megjelöléssel - küldhetik el, vagy személyesen az Ügyfélszolgálati Irodába (Szeged, Deák Ferenc u. 31.) tudják bevinni.

A szegedi Fidesz üdvözli a fejlesztéseket

Gyimesi László

, a Fidesz szegedi elnöke sajtóközleményben üdvözölte a szegedi tömegközlekedés fejlesztési elképzeléseit, melyet alább változtatás nélkül közlünk. A Szegedi Fidesz üdvözli a Szegedi Közlekedési Kft. fejlesztési elképzeléseit, amelyekkel városunk utazóközönsége igényeinek minél jobb színvonalon történő kiszolgálására, a működési költségek csökkentésére és a környezetvédelemre törekszik. A ma bemutatott elektromos busz mindhárom fenti feltételnek megfelel. Fontosnak tartjuk, hogy a Szegedi Közlekedési Kft. működése fenntartható pályán mozogjon, ennek egyik lehetséges eszköze lehet olyan járművek beszerzése, amelyek működtetése drasztikusan kevesebb ráfordítást igényel, mint a mai géppark. Az önkormányzat és a szegediek érdeke, hogy megoldást találjunk ilyen lehetőség megteremtésére - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.