Gazdaság

Kiárusítják a Jeans Club vagyonát

Kiárusítják a Jeans Club vagyonát

2012. augusztus 6., hétfő
Kiárusítják a Jeans Club vagyonát

Kétmilliárd forintért dobra verik a felszámolás alatt lévő Jeans Club (JC) Ruházati és Kereskedelmi Kft. vagyonát; a tízmilliárdos forgalmat bonyolító cég a hitelei és kiterjedt üzlethálózata miatt dőlhetett be a Napi Gazdaság szerint.

A lap hétfői száma ismerteti: a felszámoló Duna Libra Közgazdász Zrt. a társaság központi ingatlanát, raktárait, járműveit, berendezéseit és Philip Russel nemzetközi védjegyét összesen nettó 2,17 milliárd forintért hirdette meg értékesítésre. Ajánlatot augusztus 13-án lehet tenni a felszámoló irodájában. A ruházati termékek kis- és nagykereskedelmével foglalkozó - szinte mindegyik nagyobb vidéki városban és budapesti bevásárlóközpontban jelen lévő JC felszámolása tavaly szeptemberben indult el, miután sikertelenül zárult a májusban kezdeményezett csődeljárása. A társaság tartozása 2010. december végén meghaladta a 8,35 milliárd forintot, legnagyobb hitelezője a CIB Bank Zrt. A cég tavaly szeptember óta fent van az adóhatóság legnagyobb, 100 millió forintot meghaladó adótartozást felhalmozó cégeket soroló listáján. A Jeans Club szerepelt a Magyar Hírlap 2010 decemberében megjelent "50 sikeres kis- és középvállalkozás" című kiadványában, e szerint hat országban volt jelen, 54 üzletet működtetett és mintegy 900 alkalmazottat foglalkoztatott. 2010-ben a "gazdasági válság által keletkezett piaci rést kihasználva" önerőből és partnerek bevonásával tíz új egységet nyitott, és 2011-ben további húszat tervezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.