Sport

Kézilabda: Zágrábban kezdi a BL-t a Pick

Kézilabda: Zágrábban kezdi a BL-t a Pick

2012. augusztus 8., szerda
Kézilabda: Zágrábban kezdi a BL-t a Pick

Elkészült a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának Bajnokok Ligája menetrendje, mely szerint a kétszeres magyar bajnok alakulat szeptember végén Zágrábban kezdheti menetelését az európai topsorozatban.

Az előzetes tervezet szerint szeptember utolsó hétvégéjén kezdi BL-szereplését

Skaliczki László

alakulata Zágrábban a CO Zagreb vendégeként, majd október első két hétvégéjén hazai környezetben fogadja a Schaffhausent és a Füchse Berlint. A hónap második felében a 4. selejtezőcsoportbeli párharc (Besiktas vagy Dinamo Minszk) győztese következik, majd a Barcelona elleni két derbivel folytatódik a program november közepén itthon, majd december legelején idegenben. A csoportkör utolsó három találkozójára jövő februárban kerül sor, sorrendben a Schaffhausen, a selejtezős ellenfél, majd a Berlin lesz az ellenfél, melyek közül a második meccs lesz itthon. A BL-menetrend ahogyan eddig is, alaposan felforgatja a bajnoki mérkőzések sorát, így

a korábbi programmal szemben

nem a Gyöngyössel kezdenek Vadkerti Attiláék, hanem a pécsiekkel szeptember 5-én 18 órakor itthon. Az októberi komolyabb bajnoki találkozók a hétvégi BL-meccsek hét közben lesznek, így az FTC ellen 3-án, a Balatonfüred ellen 10-én, míg a Csurgóval 17-én vív meg a Tisza-parti alakulat. A Pick - Veszprém mérkőzés időpontja is módosult, az előzetes október 28-i időpont helyett egy nappal hamarabb, 27-én, szombaton lesz 18 órától a szuperderbi, melynek idegenbeli tavaszi visszavágóját pontosan négy hónappal később, február 27-én rendezik. A magyar kupában december 12-én lépnek először pályára Buday Dánielék. A válogatott olimpiai szereplése árnyékában szerda reggel elindult nyári első felkészülési tornájára a Skaliczki-gárda Berlinbe, ahol augusztus 10-12. között a Handball Champions Cupon vesznek részt a Tisza-parti kedvencek - természetesen a válogatott játékosok nélkül. A Pick az A csoportban szerepel a BL-ellenfél Füchse Berlin, az ugyancsak német Dessau és a francia Saint Raphael társaságában.

Handball Champions Cup (Berlin, augusztus 10-12.):

A csoport:

Füchse Berlin (német), Saint Raphael var Handball (francia), Pick Szeged, Dessau Rosslauer HV (német).

B csoport:

TBV Lemgo (német), Csehovszkije Medvegyi (orosz), IFK Kristianstad (svéd), ThSV Eisenach (német).

A Pick Szeged tervezett programja a Bajnokok Ligájában:

1. forduló (szeptember 29-30.):

CO Zagreb - Pick Szeged

2. forduló (október 6-7.):

Pick Szeged - Kadetten Schaffhausen

3. forduló (október 13-14.):

Pick Szeged - Füchse Berlin

4. forduló (október 20-21.):

Besiktas/Dinamo Minszk - Pick Szeged

5. forduló (november 17-18.):

Pick Szeged - Barcelona

6. forduló (november 24-25.):

Barcelona - Pick Szeged

7. forduló (december 1-2.):

Pick Szeged - CO Zagreb

8. forduló (2013. február 9-10.):

Kadetten Schaffhausen - Pick Szeged

9. forduló (2013. február 16-17.):

Pick Szeged - Besiktas/Dinamo Minszk

10. forduló (2013. február 23-24.):

Füchse Berlin - Pick Szeged

A férfi kézilabda NB I 2012-2013. évi alapszakaszának részletes programja itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.