Közélet

Kétnyelvű beiratkozási űrlapok a szlovákiai magyar óvodáknak

Kétnyelvű beiratkozási űrlapok a szlovákiai magyar óvodáknak

2012. augusztus 21., kedd
Kétnyelvű beiratkozási űrlapok a szlovákiai magyar óvodáknak

Az iskolai után az óvodai beiratkozási űrlapokat is lefordította magyar nyelvre a szlovákiai Pro Civis Polgári Társulás, és kétnyelvű dokumentum formájában eljuttatja azokat a szlovákiai magyar óvodákba.

A kilenc különböző űrlap mindegyikéből 20-20 darabot kap egy-egy óvoda. Emellé a dokumentumokat elektronikus formában tartalmazó CD-t is csatolt a csallóközcsütörtöki székhelyű polgári társulás. A csomagot eljuttatják Dél-Szlovákia összesen 348, magyar nevelési nyelvű és közös szlovák-magyar igazgatású, valamint magyar egyházi óvodájába - olvasható a Pro Civis elnökének, Őry Péternek a közleményében, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez. "Bízunk abban is, hogy az általunk elkészített dokumentumokat sok magyar szülő használja majd, s egyre több ügyes, okos kisgyermek látogatja majd magyar nevelési nyelvű óvodáinkat" - olvasható a közleményben. A Pro Civis Polgári Társulás a CD-vel kiegészített ingyenes űrlapcsomagokkal is hozzá kíván járulni az idei külhoni magyar óvodák éve rendezvénysorozatához és sikeréhez. Januárban a magyar tanítási nyelvű általános iskolák kapták meg a Pro Civis Polgári Társulástól a szlovák-magyar kétnyelvű beiratkozási űrlapokat. Szlovákiában az idei iskolai beiratkozást az év elején, az óvodait márciusban tartották. Az oktatás, nevelés szeptemberi kezdésére, a pótjelentkezések után alakul ki az intézmények végleges gyermeklétszáma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.