Gazdaság

Kedvezményt ad a MÁV a budapesti ünnepségre érkezőknek

Kedvezményt ad a MÁV a budapesti ünnepségre érkezőknek

2012. augusztus 19., vasárnap
Kedvezményt ad a MÁV a budapesti ünnepségre érkezőknek

Ötven százalékos kedvezménnyel lehet vasúton Budapestre utazni az augusztus 20-i ünnepi eseményekre, a MÁV-START a megnövekvő forgalom miatt mentesítő vonatokat is indít - közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel.

A MÁV-START a Szent Jobb-körmenetre, a szentmisére, valamint a tűzjátékra tartóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a Budapest-Keleti, -Déli és -Nyugati pályaudvarokra. A kedvezmény másodosztályon vehető igénybe, legkorábban augusztus 19-től. A fővárosba utazást augusztus 20-án, a menetrend szerint legkésőbb 20 óráig megérkező vonattal, a visszautazást pedig augusztus 21-én 24.00 óráig kell befejezni. A tűzijáték után mentesítő járatok indulnak. A Nyugati pályaudvarról Szegedre 23:30 perckor, Tatabányáról Oroszlányba (csatlakozva a Déli pályaudvarról 23:21 perckor Tatabányára induló vonathoz) augusztus 21-én 0:20 perckor. A Virágkarneválról hazautazókat segítve Debrecenből 17.50 perckor indul mentesítő vonat Miskolcra. Ezen felül egyes vonatok a menetrendben meghirdetettnél hosszabb útvonalon közlekednek. Az ünnep kapcsán változik a vonatok közlekedési rendje is: vasárnap ünnepnapi, hétfőn pedig vasárnapi menetrend lesz érvényben. Ezen felül a MÁV-START a vonatok szerelvényeit plusz kocsikkal közlekedteti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.