Sport

Kajak-kenu: Douchev-Janics Natasát hazahívnák a szerbek?

Kajak-kenu: Douchev-Janics Natasát hazahívnák a szerbek?

2012. augusztus 16., csütörtök
Kajak-kenu: Douchev-Janics Natasát hazahívnák a szerbek?

Egy szerb edző szerint hamarosan ismét szerb színekben versenyez Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos, aki egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a londoni játékokat.

A

Magyar Szó című lap internetes kiadásának

csütörtöki tájékoztatása szerint a szerbek számára bombasztikus hírt

Dragan Plavsic

, az olimpián nyolcadik női kajakkettes,

Nikolina

és

Olivera Moldovan

edzője árulta el a Szerb Rádió és Televízió vendégeként. "A Szerb Olimpiai Bizottság elnöke,

Vlade Divac

jelenleg is megbeszéléseket folytat Natasával, s véleményem szerint nagyon gyorsan sikerül megegyezniük" – mondta Plavsic, aki hozzátette, hogy a témával kapcsolatban jobb lenne, ha Divac nyilatkozna, mivel ebben ő az illetékes.

A Magyar Szó felidézi, hogy

Douchev-Janics

a 2000-es olimpián még jugoszláv színekben indult, s negyedik lett, utána azonban - mivel nem kapta meg az államtól a minimális támogatást - úgy döntött, hogy Magyarországon folytatja pályafutását. A 30 éves, palánkai születésű Janics eddig három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyert Magyarországnak az ötkarikás játékokon, a világbajnokságokon pedig 22 érmet gyűjtött be, s 18-szor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Storcz nem örülne, Natasában fel sem vetődött a gondolat

"Azzal tisztában vagyunk, hogy a jugoszlávok, illetve a szerbek nagyon megbánták már, hogy annak idején hagyták egyáltalán elmenni" – ezt már

Storcz Botond

magyar szövetségi kapitány mondta

a Nemzeti Sportnak

. "Hogy ez ügyben most bármiféle konkrét lépéseket tettek volna a szerbek, arról a szövetségnek semmilyen információja nincs, minket egyik fél sem keresett meg. Kapitányként nagyon nem örülnék neki, ha Natasa hat olimpiai érem birtokosaként itt hagyna bennünket" - tette hosszá Sidney és Athén, összesen háromszoros olimpiai bajnoka.

A sportági szabályok az országváltás kapcsán igen szerteágazóak, írja a sportnapilap, hiszen más vonatozik a világbajnokságra, mint az olimpiára, és egészen más, ha valaki kettős állampolgár. A vb-indulásnak speciel utóbbi nem is feltétele, elég a jóváhagyott kikérő. Ráadásul a kajakosnő Gerevich-ösztöndíjától a váltással elköszönne, és az is kérdéses, hogy magyar szponzorai hogyan gondolkodnának reklámértékéről. Olimpiai viszont életjáradéka viszont független lenne a váltástól. "Mint minden pletykának, ennek is van alapja" – nyilatkozta az nso.hu-nak

Csonka Gábor

, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos hölgy menedzsere. "Ennek speciel az, hogy az olimpiai kétszáz méteres döntőket követően, amikor Natasa megérkezett a mólóra, egy hatalmas árnyék vetődött fel mögötte, ez volt Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke, aki odament hozzá, és gratulált neki a bronzérméhez. A jelek szerint ennyi már elég is volt valakiknek, hogy többet, sokkal többet gondoljanak bele ebbe a történetbe. Végezetül annyit mondhatok erről az egészről: Natasában fel sem vetődött hasonló gondolat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.