Közélet

Ismét vizet oszt a MÁV a nagyobb vasútállomásokon

Ismét vizet oszt a MÁV a nagyobb vasútállomásokon

2012. augusztus 21., kedd
Ismét vizet oszt a MÁV a nagyobb vasútállomásokon

A hőségriasztás keddi, újbóli elrendelése nyomán a MÁV Zrt. ismét vizet oszt a nagy budapesti pályaudvarokon és tizenegy nagyobb vidéki állomáson.

A vasúttársaság az MTI-vel azt közölte: egyliteres ásványvizet osztanak a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, valamint a miskolci, a szegedi, a debreceni, a nyíregyházi, a pécsi, a szolnoki, a nagykanizsai, a zalaegerszegi, a békéscsabai, a celldömölki és a győri állomáson mindaddig, amíg a nagy meleg szükségessé teszi. A MÁV szakemberei folyamatosan ellenőrzik a vasúti pályákon a kritikus sínhőmérsékleti pontokat, és ha 45 Celsius-fokot vagy annál magasabb sínhőmérsékletet mérnek, akkor fokozott pályafelügyeletet vezetnek be. Ha pályadeformáció jelei mutatkoznak, akkor a MÁV sebességkorlátozást ír elő. A közlemény szerint különös figyelmet fordítanak a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseinek működtetésére. A Balaton déli partja felé kétóránként induló gyorsvonatok egy-egy InterCity minőségű, légkondicionált, illetve légjavító berendezéssel felszerelt kocsival közlekednek, amelyek 380 forintos pót- és helyjeggyel vehetők igénybe. Az északi parton kétóránként járnak a gyorsvonatok, de a MÁV légkondicionált motorvonatokat is közlekedtet a vonalon. Jelezték továbbá, hogy a szabadban dolgozó vasutasoknak biztosítják a törvényben előírt munkavédelmi és munkabiztonsági feltételeket. Az erős napsugárzásnak kitett dolgozóknak megfelelő védőfelszerelést, korlátlan mennyiségű ásványvizet és óránként 10-15 perc pihenőidőt biztosítanak. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kedd délelőtt közölte az MTI-vel, hogy a várhatóan tartóssá váló hőség miatt az országos tiszti főorvos másodfokú hőségriasztást rendelt el, amely kedd déltől péntek éjfélig érvényes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.