Sport

Hét arannyal számol a magyar

Hét arannyal számol a magyar

2012. augusztus 4., szombat
Hét arannyal számol a magyar

A felnőtt lakosság előzetes várakozásai szerint összesen hét aranyérmet szereznek a magyar sportolók a londoni olimpián - derül ki az olimpia kezdete előtt két héttel végzett Tárki-kutatásból.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott közlemény szerint július közepén, az olimpia kezdete előtt két héttel ezerfős mintán végeztek kutatást arról, hogy a lakosság hány magyar győztest vár Londonban. A megkérdezettek ekkor igen bizakodóak voltak az aranyérmek tekintetében, hiszen az atlantai olimpián elért eredményhez közelített a várakozás: a felnőtt magyar lakosság átlagosan 6,77 aranyérmet remélt. Eszerint a pekingi olimpián elért 3 aranyéremre tehát csak egyszeri visszaesésként tekintenek, elvárásaikat inkább a korábbi olimpiák eredményeihez igazítják - áll az elemzésben. A fiatalok és a kistelepüléseken élők elvárásai magasabbak az átlagosnál: a 40 évnél fiatalabbak átlagosan 7,1 aranyérmet reméltek, a községekben élők pedig átlagosan 7,2 aranyat. A fővárosiak várakozása mutatkozott leginkább visszafogottnak: ők átlagosan 6,4 aranyérmet vártak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.