Sport

Hátország: Cell Kupát nyertek a Pick-juniorok

Hátország: Cell Kupát nyertek a Pick-juniorok

2012. augusztus 27., hétfő
Hátország: Cell Kupát nyertek a Pick-juniorok

Idén 16. alkalommal került megrendezésre a Cell-kupa nemzetközi utánpótlás kézilabdatorna Veszprémben. A Pick Szeged juniorcsapata aranyérmes lett, a serdülők a második helyen végeztek.

Az 1997 óta minden évben megrendezésre kerülő rangos utánpótlás-eseményen 18 ország 154 csapata szerepelt. A Pick Szeged hét alakulattal vett részt a viadalon, és a Tisza-parti fiatalok előkelő helyezéseket szereztek,

tájékoztat a Pick Szeged honlapja

. A javarészt 1993-1994-es születésűekből álló juniorcsapat a B csoportban a Kazinbarcika (29-18), a Várpalota (30-25) és az osztrák Perchtoldsdorf (26-20) legyőzése után a keresztbejátszás során a szlovén Maribort (32-16), az elődöntőben a német Dietmannsried/Altusried (26-24) egységét búcsúztatta, majd a hatalmas menetelés végén a fináléban a Balatonfüreddel szemben diadalmaskodott 16-15-re. A csapat legeredményesebb játékosa 21 találattal

Nikola Stojanov

lett. Az országos bajnokságot nyert serdülőcsapatnak (U16 "A") nem sikerült elérnie ezt a teljesítményt, ők végül ezüstéremmel zárták a rangos veszprémi tornát. Ezen kívül a Pick további korosztályos gárdái két negyedik- (U14 "A", U12), illetve egy-egy hatodik (U18), kilencedik (U14 "B") és tizenkettedik (U16 "B") helyet szereztek.

A Pick Szeged Cell-kupa-győztes juniorcsapata:

Tóth Mihály, Vikor Ferenc (kapusok), Felföldi Gábor Gergő, Velky Péter, Fekete Bálint, Szabó Bence, Hegedűs Márk, Fekete Gergő, Nikola Stojanov, Vikor Tamás, Rohoska Roland, Kadocsa Ferenc, Gidai Máté, Kazi Attila, Molnár Bence, Zsadányi Sándor, Kardos Ádám, Boris Manojlovic (mezőnyjátékosok).

Edző:

Bárány Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.