Kultúra

Fiatal színjátszók találkozóját tartják az erdélyi Magyarsároson

Fiatal színjátszók találkozóját tartják az erdélyi Magyarsároson

2012. augusztus 1., szerda
Fiatal színjátszók találkozóját tartják az erdélyi Magyarsároson

Mintegy 450 fiatalt várnak az erdélyi Magyarsárosra, ahol csütörtöktől öt napon át zajlik a romániai Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) szervezésében a színjátszó találkozó.

A Maros megyei Magyarsárosra - a helyi fellépőkön kívül - az idén 16 település egyletének színjátszó csoportja érkezik. Lesznek résztvevők Bencédről, Bölönről, Brassóból, Dicsőszentmártonról, Homoródszentpálról, Kissolymosról, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Nagyajtáról, Nyárádszentmárton-Csíkfalváról, Sepsiszentgyörgyről, Szabédról, Székelyudvarhelyről, Szentábrahámról, Szentgericéről és Vargyasról - olvasható az ODFIE MTI-hez eljuttatott közleményében. Az immár 16. alkalommal megrendezendő találkozó zászlós felvonulással kezdődik, majd az ünnepi megnyitóval és csapatszemlével folytatódik augusztus 2-án. A színi előadásokat másnap délelőtti kezdéssel láthatja a közönség. Az ODFIE, amely az erdélyi unitárius ifjúság és más felekezetű, szabadelvűen vallásos fiatalok szervezete, 1997 óta rendezi meg a találkozót a szervezet keretében működő ifjúsági egyletek színjátszó csoportjai számára. Az országos találkozókon átlagosan 15-20 csapat, összesen 400-450 amatőr színjátszó fiatal vesz részt. A Bethlen Gábor Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzeti Civil Alapprogram, valamint a Communitas Alapítvány által támogatott rendezvény részletes programja

az alábbi címen

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.