Bulvár

Betyárfogó hétvége a Szegedi Vadasparkban

Betyárfogó hétvége a Szegedi Vadasparkban

2012. augusztus 17., péntek
Betyárfogó hétvége a Szegedi Vadasparkban

A Dél-Alföld népi kultúrtörténete kihagyhatatlan szereplői a betyárok. A XIX. század - sokszor pásztorokból átvedlett - magyar Robin Hoodjai számtalan legenda, népdal, népi színjáték szereplői. A Szegedi Vadaspark szombati programján őket idézi.

A Szegedi Vadaspark most szombaton megrendezendő utolsó nyári családi rendezvényén megigézik a múltat, amikor is a Parasztudvarból jószágot és más ingóságot elcsenő betyárok elfogásában, vagy éppen szöktetésében a rendezvényre ellátogatók is közreműködhetnek. Ha e napon 10 és 16 óra között találkoznak az állatkert lókötőivel, eldönthetik, hogy helyes, vagy hamis személyleírást, fantomképet, segítő vagy éppen félrevezető információkat adnak a Perzekútor irodán a betyárok tartózkodási helyéről. 13 és 16 órakor azok között értékes ajándékokat sorsolnak ki a National Geographic és a National Geographic Kids magazin jóvoltából, akik a délelőtt, illetve a délután során hatékonyan segítették az elfogást, vagy azok akik jól akadályozták azt a betyárokat segítve. Az izgalmas és időnként látványelemeket is felvonultató betyárfogó játék közepette több különböző helyszínen zajló, érdekes információkat is nyújtó, látványos etetésekkel tarkított Zoo Típusú Találkozások nevű programokkal is várják az érdeklődőket: 9.30: Ablak a zsiráfra 10.30: Főúr kérem! – vízi revű a pingvineknél 11.30: Amazonas – ara papagájok és bőgőmajom 13.00: Találkozás „nemszeretem” állatokkal – Terrárium-ház 14.30: Kismajmok bolygója – Atlanti-partvidék Esőerdő ház 15.30: Itthon, vadon – Gólya-tó Szintén 10 és 16 óra között a Waldorf Iskolai kreatív tanánai és szülői segítségével a Nyúlsimogatóval szemben csuhé- és csutkafigurák, illetve terményképek készíthetők, az Oktatóközpont mellett pedig a REGIO Játszóház üzemel. A vadaspark vendége lesz még a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány, amely egész nap mentőautójánál várja az adományokat.

Éjszakai programkínálat

Az est beköszöntével nem zárják be az állatkert kapuját, ugyanis ebben az évben utoljára e napon is „sötét túrára” invitálnak minden izgalomra vágyó állatbarátot. 19.30-kor a pingvinek halvacsoráját, 20 órakor a szibériai tigrisek, 21 órakor az oroszlánok lakomáját, 22-kor pedig a pumák éjszakai étkét szolgálják fel látványos formában. Az éjszaka izgalmát az újra felbukkanó betyárok is fokozzák még, akikről a legtöbb információt begyűjtő látogatók jutalomban részesülnek. Mivel sötétedéstől 23.30-ig a vadaspark lámpái nem égnek majd (világítás csak az állatházakban lesz) mindenkinek zseblámpa használatát ajánlják. Aki esetleg otthon felejti, a főbejáratnál lévő ajándékboltban vásárolhat. Az ezen a napon nappal váltott jegyek, a blokk megőrzésével, az éjszakai programon is érvényesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.