Közélet

Berki Krisztián: "A párnám alatt őriztem az aranyérmet"

Berki Krisztián: "A párnám alatt őriztem az aranyérmet"

2012. augusztus 10., péntek
Berki Krisztián: "A párnám alatt őriztem az aranyérmet"

Csütörtök éjfél után megérkezett Budapestre Berki Krisztián, aki a magyar csapat harmadik aranyérmét nyerte lólengésben vasárnap a londoni olimpián.

"Még most is ízlelgetem a sikeremet, azt hiszem, sok idő telik el, mire fel tudom fogni, hogy mit értem el" - mondta a Liszt Ferenc-repülőtéren rendezett éjszakai sajtókonferencián a kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok

Berki

, aki a brit fővárosban bemutatott káprázatos gyakorlatával a magyar tornasport 15. olimpiai aranyérmét gyűjtötte be. "A párnám alatt őriztem, annyira vigyáztam rá. Otthon van még egypár érmem, majd kigondolom, hogy hova teszem. Addig is a zsebemben hordom, mert szeretném másoknak is megmutatni, mit hoztam." A 27 esztendős klasszis elmondta, hogy a kvalifikáció nem úgy sikerült, ahogyan eltervezte, de a fináléra készülve már érezte, tudta, hogy minden rendben lesz. "Amikor odaléptem a szerhez, biztos voltam abban, hogy tökéletes állapotban vagyok." A jövőt firtató kérdésre csak ennyit válaszolt mosolyogva: "Természetesen reggel kilenckor edzés!"

Kovács István

, a bajnok edzője elmesélte, hogy az olimpia előtt sokat idegeskedett: "Nyugtalan voltam, mert a vállsérülése miatt nem tudtunk úgy felkészülni, ahogy szerettünk volna" - mondta a tréner. "Aztán a rosszabbul sikerült kvalifikáció után alaposan megbeszéltük a dolgokat." ("Testi fenyítés azért nem volt" - szólt közbe nevetve Berki.) "Éreztem, hogy rendben vannak a dolgok - folytatta az edző -, jó gyakorlat volt, magas pontszámot kapott. Nekem is tetszett." Berkivel együtt érkezett haza Hidvégi Vid és Böczögő Dorina is. "Büszke vagyok, hogy szerepelhettem az olimpiai döntőben" - mondta Hidvégi, aki a lólengésben a nyolcadik helyen zárt. "Nem jött ki úgy a lépés, ahogyan szerettem volna" - így Böczögő, aki az összetettben a 49. lett. A sajtókonferencia után a várócsarnokban a kései óra ellenére is rajongók sokasága üdvözölte Berki Krisztián olimpiai bajnokot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.