Sport

Baksa László: Itt az ideje, hogy megnyerjük a bajnokságot!

Baksa László: Itt az ideje, hogy megnyerjük a bajnokságot!

2012. augusztus 27., hétfő
Baksa László: Itt az ideje, hogy megnyerjük a bajnokságot!

Hétfő délelőtt a nyári szünet után csatlakozott a társakhoz a felkészülésben az A-Híd Szeged Beton VE kapusa, Baksa László is. A válogatott hálóőr elérkezettnek látja az időt, hogy a csapat a rá váró hazai és nemzetközi sorozatokban, ő maga pedig a válogatottban is bizonyítson.

- A medence széléről nézve is látszott, hogy Vincze Balázs vezetőedző alaposan megdolgoztatta önöket. A nyári szünet pihenése után kemény volt az első edzés?

- Elsősorban a lábam érezte meg a tréninget, hiszen öt és fél hétig gyakorlatilag nem edzettem, inkább pihentettem. Konditerembe jártam a nyáron, de akkor nem lábra erősítettem. Most azonban voltak lábas gyakorlatok, azok alaposan megviselték a végtagjaimat, de hát ez ilyen lesz még 2-3 hétig. Viszont az elmúlt 5 hétben alaposan kipihentem magam - kellett is. Most már azonban munkába kell állni, hiszen nagyjából egy hónap múlva már tétmeccs következik a Bajnokok Ligájában.

- Ha már vakáció: merre járt a nyáron?

- Párommal,

Dudás Zitával

Mallorcán nyaraltunk, két napra onnan átruccantunk Ibizára, de voltunk Budapesten a szüleimnél is két-három napot. Sok időt töltöttünk Szegeden is, nem maradtak el a fürdőzések, illetve egy hónapig

Juhász György

technikai vezetőnk baráti futballtársaságába is beálltam rúgni a bőrt - ez különösen jól esett, mert nagyon szeretek focizni. Néztem a labdarúgó Európa-bajnokságot is, a Barcelona a kedvenc csapatom, természetes, hogy a spanyoloknak szurkoltam, és nagyon örültem, hogy megnyerték a kontinensviadalt. Persze, azért a végére már kezdett hiányozni a vízilabda...

- A foci Eb mellett volt egy olimpia is, nyilván kiemelt figyelemmel követte a magyar férfi vízilabda-válogatott szereplését...

- Így van, az első két meccset a szerbek és a montenegróiak ellen láttam, azután mentünk nyaralni, akkor már csak az Internetről tájékozódva követtem az eseményeket. Az 5-8. helyért vívott két találkozót, előbb az ausztrálok, majd a spanyolok ellen ismét láttam már. Ezeknek már nem volt akkora tétje, inkább arról szólt, ki az aki jobban össze tud állni fejben - a fiúk ezt tisztességesen megcsinálták. A négybe kerülés jó lett volna, a magyar vízilabdának különösen, sajnos most csak ennyi volt bennük. Ezt nem tekintem a realitásnak, inkább úgy érzem, hogy az olasz válogatott 120%-ot hozott, nem gondoltam volna, hogy ennyire erősek lesznek.

- Sokan jelezték a válogatott tagjai közül, hogy az olimpia után befejezik játékos-pályafutásukat, többek között a háromszoros olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán is. Eljött Baksa László ideje?

- Bízom benne, hogy most tényleg az én időm jön, főleg így, hogy Szécsi Zoli is visszavonul a nemzeti csapatbeli játéktól, de összesen 6-7 játékosról tudom, hogy a lemond a válogatottságról. Úgy gondolom, most félig-meddig új csapatot kell építeni, és nagyon remélem, hogy ebbe magam is bekerülök - ha nem is félig-meddig új emberként, hsizen voltam már úgymond "a tűz közelében", igaz, négy év alatt csak egy világversenyem volt. De azt hiszem, most már itt az idő!

- Most viszont előbb a klubcsapatra kell fókuszálni: szeptember második felében magyarkupa- és Bajnokok Ligája, október közepétől pedig már bajnoki küzdelmek várnak az A-Híd Szeged Beton VE együttesére.

- Mindenhol szeretnénk még fényesebb érmet elérni, mint tavaly - értelemszerűen a magyar kupában ezt nem lehet, mivel megnyertük, de a cél ott is a címvédés - bízom benne, hogy bajnoki aranyat is ünnepelhetünk. Nagyon reménykedem benne, hogy ha már ennyire erős csapatunk van, nem esünk abba a hibába mint tavasszal, amikor kicsit megcsúsztunk és nem jöttek össze a dolgok úgy, ahogyan szerettük volna, amikor egymás után jöttek a pofonok és nem bírtunk már talpra állni. A Bajnokok Ligája átalakulásával kibővült a mezőny, remélem be tudunk jutni a final fourba, ami nagyon szép teljesítmény lenne, s ha már ott vagyunk, minél fényesebb érmet szeretnénk szerezni. De nem akarok ennyire előre szaladni, és ennyire előre jósolgatni. A hazai erőviszonyok idén is módosultak, mi tovább erősödtünk, a bajnokság a tavalyihoz hasonló erejű, a Honvéd kissé gyengült - igaz ott fog játszani

Steinmetz Barnabás

és

Kiss Gergő

- a Debrecen felerősödött és persze ott van a Szolnok, az Eger és a Vasas is. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó bajnoki szezon vár a szurkolókra. Számunkra az a minimum, hogy be kell jutnunk a fináléba, de mivel nagyon jó a keretünk, itt az ideje, hogy megnyerjük a bajnokságot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.