Írjon nekünk

Sport

Baksa László: Itt az ideje, hogy megnyerjük a bajnokságot!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Hétfő délelőtt a nyári szünet után csatlakozott a társakhoz a felkészülésben az A-Híd Szeged Beton VE kapusa, Baksa László is. A válogatott hálóőr elérkezettnek látja az időt, hogy a csapat a rá váró hazai és nemzetközi sorozatokban, ő maga pedig a válogatottban is bizonyítson.– A medence széléről nézve is látszott, hogy Vincze Balázs vezetőedző alaposan megdolgoztatta önöket. A nyári szünet pihenése után kemény volt az első edzés?

– Elsősorban a lábam érezte meg a tréninget, hiszen öt és fél hétig gyakorlatilag nem edzettem, inkább pihentettem. Konditerembe jártam a nyáron, de akkor nem lábra erősítettem. Most azonban voltak lábas gyakorlatok, azok alaposan megviselték a végtagjaimat, de hát ez ilyen lesz még 2-3 hétig. Viszont az elmúlt 5 hétben alaposan kipihentem magam – kellett is. Most már azonban munkába kell állni, hiszen nagyjából egy hónap múlva már tétmeccs következik a Bajnokok Ligájában.

– Ha már vakáció: merre járt a nyáron?

– Párommal, Dudás Zitával Mallorcán nyaraltunk, két napra onnan átruccantunk Ibizára, de voltunk Budapesten a szüleimnél is két-három napot. Sok időt töltöttünk Szegeden is, nem maradtak el a fürdőzések, illetve egy hónapig Juhász György technikai vezetőnk baráti futballtársaságába is beálltam rúgni a bőrt – ez különösen jól esett, mert nagyon szeretek focizni. Néztem a labdarúgó Európa-bajnokságot is, a Barcelona a kedvenc csapatom, természetes, hogy a spanyoloknak szurkoltam, és nagyon örültem, hogy megnyerték a kontinensviadalt. Persze, azért a végére már kezdett hiányozni a vízilabda…

– A foci Eb mellett volt egy olimpia is, nyilván kiemelt figyelemmel követte a magyar férfi vízilabda-válogatott szereplését…

– Így van, az első két meccset a szerbek és a montenegróiak ellen láttam, azután mentünk nyaralni, akkor már csak az Internetről tájékozódva követtem az eseményeket. Az 5-8. helyért vívott két találkozót, előbb az ausztrálok, majd a spanyolok ellen ismét láttam már. Ezeknek már nem volt akkora tétje, inkább arról szólt, ki az aki jobban össze tud állni fejben – a fiúk ezt tisztességesen megcsinálták. A négybe kerülés jó lett volna, a magyar vízilabdának különösen, sajnos most csak ennyi volt bennük. Ezt nem tekintem a realitásnak, inkább úgy érzem, hogy az olasz válogatott 120%-ot hozott, nem gondoltam volna, hogy ennyire erősek lesznek.

– Sokan jelezték a válogatott tagjai közül, hogy az olimpia után befejezik játékos-pályafutásukat, többek között a háromszoros olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán is. Eljött Baksa László ideje?

– Bízom benne, hogy most tényleg az én időm jön, főleg így, hogy Szécsi Zoli is visszavonul a nemzeti csapatbeli játéktól, de összesen 6-7 játékosról tudom, hogy a lemond a válogatottságról. Úgy gondolom, most félig-meddig új csapatot kell építeni, és nagyon remélem, hogy ebbe magam is bekerülök – ha nem is félig-meddig új emberként, hsizen voltam már úgymond “a tűz közelében”, igaz, négy év alatt csak egy világversenyem volt. De azt hiszem, most már itt az idő!

– Most viszont előbb a klubcsapatra kell fókuszálni: szeptember második felében magyarkupa- és Bajnokok Ligája, október közepétől pedig már bajnoki küzdelmek várnak az A-Híd Szeged Beton VE együttesére.

– Mindenhol szeretnénk még fényesebb érmet elérni, mint tavaly – értelemszerűen a magyar kupában ezt nem lehet, mivel megnyertük, de a cél ott is a címvédés – bízom benne, hogy bajnoki aranyat is ünnepelhetünk. Nagyon reménykedem benne, hogy ha már ennyire erős csapatunk van, nem esünk abba a hibába mint tavasszal, amikor kicsit megcsúsztunk és nem jöttek össze a dolgok úgy, ahogyan szerettük volna, amikor egymás után jöttek a pofonok és nem bírtunk már talpra állni. A Bajnokok Ligája átalakulásával kibővült a mezőny, remélem be tudunk jutni a final fourba, ami nagyon szép teljesítmény lenne, s ha már ott vagyunk, minél fényesebb érmet szeretnénk szerezni. De nem akarok ennyire előre szaladni, és ennyire előre jósolgatni. A hazai erőviszonyok idén is módosultak, mi tovább erősödtünk, a bajnokság a tavalyihoz hasonló erejű, a Honvéd kissé gyengült – igaz ott fog játszani Steinmetz Barnabás és Kiss Gergő – a Debrecen felerősödött és persze ott van a Szolnok, az Eger és a Vasas is. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó bajnoki szezon vár a szurkolókra. Számunkra az a minimum, hogy be kell jutnunk a fináléba, de mivel nagyon jó a keretünk, itt az ideje, hogy megnyerjük a bajnokságot!

Sport

Magabiztos győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Joao Janeiro együttese 3-0-ra nyert a Budaörs ellen.

Tovább olvasom

Sport

Ráijesztett a Budakalász a MOL-Pick Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

A félidőben három góllal vezettek Forgács Gyula tanítványai.

Tovább olvasom

Sport

Sporthétfő: bravúros győzelemmel kezdett a Pick a BL-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Aktuál