Közélet

Az utolsó nyári hétvége nyugodtan telt az Országos Mentőszolgálatnál

Az utolsó nyári hétvége nyugodtan telt az Országos Mentőszolgálatnál

2012. augusztus 26., vasárnap
Az utolsó nyári hétvége nyugodtan telt az Országos Mentőszolgálatnál

A hétvégén előbb a hőség, majd vasárnap a hidegfront éreztette hatását a mentők esetei között, az Országos Mentőszolgálatnak összességében nyugodtan telt a hétvégéje - mondta Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője vasárnap az MTI-nek.

Győrfi Pál

kifejtette: pénteken és szombaton a hőséggel összefüggésben több rosszulléthez riasztották őket, számos szív-, és érrendszeri beteget kellett ellátniuk. Vasárnap viszont az országot elérte a hidegfront, amely enyhébb esetekben az arra érzékenyeknél ingerlékenységet, illetve fejfájást vált ki. Ez az időszak az idegrendszeri betegekre van hatással, nagyobb számban fordulnak elő például epilepsziás rohamok, de a hidegfront jellegzetessége az is, hogy gyakoribbak a szülések - mondta a szóvivő. A rendkívüli hőség, majd az annak véget vető hidegfront ellenére a mentőknek nem volt több esetszámuk, mint egy átlagos hétvégén. Péntek délutántól vasárnap estig országszerte nagyjából 4 ezer riasztásuk volt, amely nem számít kiemelten soknak - mondta Győrfi Pál. Az országos tiszti főorvos utasítása értelmében a hőségriasztás vasárnap éjfélig van érvényben. Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint a hidegfront hatására hétfőre országszerte megszűnik a hőség, de több helyen keddtől, a nyár utolsó napjaira ismét 30 fok körüli maximumok várhatók. Szeptember elsejére viszont már csak 20-25 fokos maximumok várhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.