Közélet

Az átszervezés a korrupt rendőrökkel is összefügg

Az átszervezés a korrupt rendőrökkel is összefügg

2012. augusztus 13., hétfő
Az átszervezés a korrupt rendőrökkel is összefügg

A rendőrség napokban bejelentett átszervezése mögött nemcsak a hatékonyság növelésének szándéka áll, a döntéshozók így kívánnak megszabadulni azoktól, akik a már meggyanúsítottakon kívül érintettek lehetnek a korrupciós ügyekben - írja hétfői számában a Magyar Nemzet.

A lap információja szerint augusztusban még a helyükön maradnak azok a szakemberek, akik a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársaiként járnak el a kilencvenes évek leszámolásainak vizsgálatában. A napokban csak a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni főosztályának szervezett bűnözés elleni osztálya szűnt meg - jogutód nélkül - közölte a lappal

Samu Attila

, a Belügyminisztérium miniszteri főtanácsosa. Az NNI bizonyos egységeit a korábbi terveknek megfelelően a Készenléti Rendőrségbe csoportosítják át. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a nemrég kirobbant rendőrségi korrupciós botrány vizsgálatakor a döntéshozók úgy gondolták, az említett NNI egységek munkatársai közül jó néhányan haszonélvezői lehettek a történteknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.