Közélet

Az ÁSZ cáfolja a Jobbik Vásárhellyel kapcsolatos állításait

Az ÁSZ cáfolja a Jobbik Vásárhellyel kapcsolatos állításait

2012. augusztus 28., kedd
Az ÁSZ cáfolja a Jobbik Vásárhellyel kapcsolatos állításait

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) cáfolja a jobbikos Hegedűs Lorántné által közölteket, miszerint az ÁSZ azt állapította volna meg Hódmezővásárhellyel kapcsolatban, hogy a városnak már régen csődöt kellett volna jelentenie.

Az ÁSZ kedden közleményben reagált a Jobbik országgyűlési képviselőjének vasárnapi nyilatkozatára. A számvevőszék ebben tudatta az MTI-vel:

Hegedűs Lorántné

állításával szemben az igazság az, hogy az ÁSZ nem tett sem ilyen, sem pedig erre utaló megállapítást a Hódmezővásárhely pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről szóló, 2011. decemberben megjelent jelentésében. Az ÁSZ egyben arra kéri a politikai versenyben részt vevőket, hogy tartózkodjanak a számvevőszék megállapításainak és jelentéseinek politikai célú eltorzításától, illetve felületes ismertetésétől. Közölték azt is: céljuk, hogy munkájukkal átláthatóvá váljon a közpénzek felhasználása, ehhez pedig elengedhetetlennek tartják a pontos tájékoztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.