Gazdaság

A SZÉP kártya kiterjesztését kéri a Magyar Fürdőszövetség

A SZÉP kártya kiterjesztését kéri a Magyar Fürdőszövetség

2012. augusztus 2., csütörtök
A SZÉP kártya kiterjesztését kéri a Magyar Fürdőszövetség

A Magyar Fürdőszövetség azt kéri a parlamenttől, hogy az üdülési csekket felváltó Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) alszámlái között legyen átjárhatóság, és a kártyát fogadhassák el az uszodák is - mondta Juhász Szabolcs főtitkár sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A mostani korlátok között a SZÉP kártyából származó bevétel az első félévben mindössze a negyede volt az üdülési csekk bevételének tavaly ugyanebben az időszakban. Az üdülési csekk bevétel 3,6 milliárd forint volt a múlt évben, a fürdők éves bevételének 15 százalékát tette ki - tette hozzá a főtitkár. A fürdőszolgáltatások a SZÉP kártya rekreációs alszámlájára kerültek, ez megnehezíti az igénybevételt a szövetség szerint, ezért javasolja az alszámlák közti átjárhatóságot. Júniusban a SZÉP kártyából származó bevétel már csak 20 százalékkal volt kevesebb a tavaly júniusi üdülési csekk forgalomhoz képest, várhatóan másfél-két év kell ahhoz, hogy a kártyaforgalom elérje a csekkét - vélte

Juhász Szabolcs

. A főtitkár bejelentette: augusztus 10-én újra megrendezik a strandok éjszakáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.