Sport

A hét utánpótlásjátékosa a SZEOL SC-ben: Jernei Márkó

A hét utánpótlásjátékosa a SZEOL SC-ben: Jernei Márkó

2012. augusztus 29., szerda
A hét utánpótlásjátékosa a SZEOL SC-ben: Jernei Márkó

Új sorozatunkban hétről hétre bemutatunk a SZEOL SC kötelékeiből egy-egy játékost, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott az utánpótlás-bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Az idény második hetében a SZEOL–Tisza Volán SC csapatában egy „beugró” – mindössze 15 éves fiú – nyújtott külön figyelemre méltó teljesítményt.

Jernei Márkó

Született: Szeged, 1997. július 8. Egy éve kezdett újra focizni a Tisza Volán SC-ben, előtte 2007-ben már egy szezont volt az egyesület igazolt labdarúgója. Iskola: Vedres István Ép. Ip. Szakközépiskola, 1. osztály Edzője: Lehota István

– Betegségek, sérülések, munkahelyi elfoglaltságok miatt kerültél be – mindössze 15 évesen - a hétvégi U19-es csapatba. Izgultál?

– Nem túlzottan, edzőmérkőzéseken már „átjutottam a tűzkeresztségen” az idősebbek között is.

– Amolyan kakukktojásnak számítasz az egyesületben, mert nagyon későn kezdted az aktív sportolást. Azt mondják, te vagy az egyik legjobb példa arra, hogy ezt a sportágat bármilyen korban - sikerélményeket gyűjtve - el lehet kezdeni.

– Valóban, a kisgyerekkori próbálkozások után csak 14 évesen kezdtem újra. Az edzők, vezetők nagyon biztattak, hogy szorgalommal behozható a lemaradások nagy része, az egyéni képzésre előző edzőm,

Herczeg Gábor

és a mostani,

Lehota Pista bácsi

is nagy hangsúlyt fektet. Jobbhátvéd poszton játszom, egyelőre a védő feladataim megoldására koncentrálok.

– Mi az erényed?

– Úgy gondolom, nem vagyok az átlagosnál jobb játékos, viszont az akaraterőm és kitartásom határtalan, én biztos, hogy nem adom fel a küzdelmet vesztett állásnál sem. Külön edzéseket is végzek – bár nem számítok a „nyeszletek” közé – hogy tovább erősödjek.

– Meddig repíthet ez a szorgalom, akarat?

– Ezt azt hiszem, az én esetemben nehéz lenne megjósolni, de nagyon szeretném kihozni magamból a maximumot. Biztató, hogy felnőttcsapatunkban nagyon fiatalon bizalmat kapnak azok, akik „odateszik magukat”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.