Bulvár

17 éves kerékpártolvajt és rablót fogtak el a makói rendőrök

17 éves kerékpártolvajt és rablót fogtak el a makói rendőrök

2012. augusztus 25., szombat
17 éves kerékpártolvajt és rablót fogtak el a makói rendőrök

Elfogta és őrizetbe vette a Makói Rendőrkapitányság azt a 17 éves helybeli fiatalembert, aki a megalapozott gyanú szerint felelős az elmúlt időszakban megszaporodott kerékpárlopásokért. A fiú ellen rablások, gépjárműfeltörés és betörés miatt is büntetőeljárás indul.

Habár az elmúlt években csökkent a Makón ellopott kerékpárok száma, a nyári időszakban jelentős növekedést tapasztaltak a Maros parti városban. A Makói Rendőrkapitányság nyomozói tegnap áttörést értek el az ügyben, ugyanis elfogtak egy 17 éves fiatalembert, aki társaival a Cruiser és egyéb gyártmányú biciklikre szakosodott. A kétkerekűk egy részét Makón értékesítette, míg néhány Romániába került. A makói rendőrök a házkutatások során több biciklit is lefoglaltak. Kiderült az is, hogy a fiatalember társával együtt több rablást is elkövetett a városban. Három idős embert támadtak meg, táskájukat és nyakláncukat vitték el. A legbrutálisabb bűncselekményük augusztus 8-án történt, amikor egy idős asszony mellé mentek kerékpárral, majd a 17 éves fiatalember kitépte az asszony füléből annak fülbevalóját. A nyomozás során arra is fény derült, hogy a fiatalember társával együtt lakásbetörést és gépjárműfeltörést is elkövetett. Utóbbi során azt használták ki, hogy tulajdonosa jó látható helyen hagyta a táskáját. Egy téglával betörték az oldalsó szélvédőt és így szerezték meg az értékeket. A fiatalember kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. A Makói Rendőrkapitányság őt és társát is őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.