Sport

Ultimate frizbi Dorozsmán: a LOL nevetett a végén + FOTÓK

Ultimate frizbi Dorozsmán: a LOL nevetett a végén + FOTÓK

2012. július 3., kedd
Ultimate frizbi Dorozsmán: a LOL nevetett a végén + FOTÓK

Hétvégén két napon át szállt a frizbi a dorozsmai futballpályán: országos bajnoki mérkőzéseken adtak randevút egymásnak a hazai legjobb és legújabb repülő korongosok.

A Szegedi Ultimate-es Fiúk-Lányok Adjunk Bele, azaz a SZUFLA rendezte meg az ultimate frizbi nyílt országos bajnokság 2. fordulóját a hétvégén a kiskundorozsmai labdarúgó-pályán. "Óriási dolog, hogy mi rendezhettük a háromfordulós ob egyik körét" - mondta el portálunknak nyilatkozva

Nagy Csaba

, a SZUFLA csapatvezetője, főszervező. "Általában Budapest, Ózd vagy a Mátra-beli Markaz ad otthont a versenyeknek. Az Open OB 2. fordulója mellett mi rendezhettük meg a Koed országos bajnokságot is, ami eleve egyfordulós, ennek mérkőzéseit vasárnap bonyolítottuk le. A nyílt kategóriával szemben annyi az eltérés, hogy a koednél fixálva van, a csapatban mennyi lány léphet pályára, s ezt az éppen támadással következő csapat dönti el, hogy 3 vagy 4" - mutatta be röviden az ultimate frizbi e versenykiírásának lényegét Nagy Csaba, aki hozzátette, a két torna mellett kezdőknek is szerveztek versengést, ahová a vendégcsapatok közül nem egy elhozta újoncait, illetve helyi szerveződésű egységek - mint a szentesi középiskolák vagy éppen az újszegedi Hermann Kollégium gárdái - is érkeztek. A profik között a sportág hazai nagyjai, köztük a fővárosi LOL és a bajnoki címvédő debreceni FreeBees - e két alakulat adja a magyar válogatott magját - is ott kergette a korongot a dorozsmai focipályán.

A mérkőzések a futballpálya hosszában bójákkal kijelölt terepen zajlottak, a 99x33-as térben a bajnoki meccsek, mellette kisebb kijelölt részen a kezdőkéi. Mivel a hétvégén különösen beerősített a nyár, és minden eddiginél kegyetlenebb forróság csapott le Szegedre, így a szervezők is kénytelenek voltak beiktatni délben egy egyórás szünetet. A kánikulát így is csak strandszerelésben lehetett elviselni, legalábbis a kezdők pályáján, a profiknál jelen kellett legyen az egyenmez. A szervezők büféről is gondoskodtak, a csapatok elszállásolását pedig Sziksósfürdőn, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel együttműködésben sikerült megoldani. A szombati napon lezajlott nyílt bajnoki forduló során a SZUFLA az erőviszonyoknak megfelelően 17-3-as vereséget szenvedett a FreeBeestől, majd az Ex-Hallod is diadalmaskodott a szegediek felett 8-4 arányban, végül a LOL "C" csapata verte őket 13-7-re, így a szegediek a hétcsapatos mezőnyben a hetedik helyen zártak. A bajnoki fordulót végül a LOL nyerte, miután az estébe nyúló utolsó találkozón 12-8-ra legyőzte a debrecenieket. Nem maradtak azonban sikerélmény nélkül a Tisza-partiak: a kezdők (5 csapat) párhuzamosan zajló küzdelmeit az SZTE Hermann Ottó Kollégiumának egysége nyerte, miközben a SZUFLA-sok e mezőnyben indított gárdája két szoros vereség mellett két diadalt is begyűjtött, így a harmadik lett. A kimerítő nap fáradalmait szombat este a kempingben rendezett buliban pihenhette ki a népes mezőny. Vasárnap került sor a Koed OB-ra, melyen hat egység, köztük a szegedi ultimate-esek is részt vettek, ám a két háromcsapatos csoportban, majd a helyosztókon is vereségeket szenvedtek, így e mezőnyben - melyet szintén a LOL nyert - is az utolsó helyen zártak. "Sajnos, ahogyan attól tartottam is kicsit, a mi csapatunknak erős volt az open és a koed mezőny is, de a lelkesedésünk nem tört meg, megyünk a következő fordulóra" - értékelte a szegedi szereplést Nagy Csaba.

Ultimate frizbi nyílt országos bajnokság 2. forduló (szombat):

1. LOL 2. FreeBees 3. Masters 4. Hallod 300 5. LOL C 6. Ex-Hallod 7. SZUFLA Sportszerűségi díj ("Spirit of the Game"): Masters

Kezdők tornája (szombat):

1. Herman 2. FreeBees 3. SZUFLA 4. Rasta Team 5. CAS Software AG Sportszerűségi díj ("Spirit of the Game"): FreeBees

Ultimate frizbi koed országos bajnokság

1. LOL 2. LOL 2 3. Hallodigaz-e 4. Ex-Hallod 5. Gyerejó-MUF 6. SZUFLA Sportszerűségi díj ("Spirit of the Game"): Ex-Hallod Részletes eredmények itt olvashatók!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.