Gazdaság

Új munkahelyeket is teremt a SZEFO Zrt. két stratégiai együttműködése + FOTÓK

Új munkahelyeket is teremt a SZEFO Zrt. két stratégiai együttműködése + FOTÓK

2012. július 31., kedd
Új munkahelyeket is teremt a SZEFO Zrt. két stratégiai együttműködése + FOTÓK

Harmincöt millió euró keretösszegű szerződést írt alá az állami tulajdonú SZEFO Zrt. az olasz DAMA S.p.A-val. Kiemelt együttműködési szándékát a francia Legrand csoport leányvállalatával is megerősítette a SZEFO, ami 200 új munkahely létrajöttét, és a meglévők megőrzését biztosítja.

„A most megszületett stratégiai együttműködés jó példa arra, hogy a magyar textiliparnak van végre egy olyan zászlóshajója, amellyel bizonyítani tudjuk, hogy érdemes sok-sok évtized vesztesége után visszahozni Magyarországra a textilipart. Világhírű termékeket tudunk előállítani, ami szerte a világban megjelenik, és igenis szükség van a jó magyar munkáskézre” – jelentette ki

Soltész Miklós

a stratégiai együttműködési megállapodások aláírása után. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hozzátette, az államnak kötelessége támogatni azokat a munkahelyeket, ahol megváltozott munkaképességű, vagy fogyatékkal élő emberek dolgoznak. A világ egyik legismertebb prémium kötött-divatáru márkája a Paul & Shark tulajdonosával, a DAMA S.p.A.-val kötött tíz éves, 35 millió euró keretértékű bérmunka együttműködést a Szegedi SZEFO Zrt. A két társaság már tíz éve együttműködik, s

Andrea Dini

, az olaszországi DAMA S.p.A. tulajdonos-alelnöke kijelentette, ez idő alatt nagyon sokat fejlődött a SZEFO, és tiszteletreméltó, hogy megváltozott munkaképességű embereknek biztosít megélhetést. Érdemes tudni, hogy az elmúlt években a SZEFO a DAMA legnagyobb kötött divatáru beszállítójává lépett elő, és tíz esztendő alatt összesen 1,7 millió darab Paul & Shark felsőruházati termék került ki Szegedről az olasz cég öt földrészre kiterjedő kereskedelmi hálózatába. A most megkötött szerződés szerint évente 260 ezer darab termék leszállítását vállalja a SZEFO Zrt. A megállapodás kitér arra is, hogy a gyártmányfejlesztés területén is együtt kívánnak dolgozni. Mindezt a SZEFO és a Szegedi Tudományegyetem fennálló együttműködésére alapozzák, ami két közös szabadalmukra alapoznak, a SZEFO az úgynevezett nanosilver technológiával gyárt antibakteriális felsőruházati termékeket.

A másik, szintén hosszú távú megállapodást a szegedi székhelyű, 100%-ban állami tulajdonú cég a francia Legrand csoport magyarországi leányvállalatával kötötte. Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója kiemelte, cégük hosszú ideje együttműködik a SZEFO-val, s a legjelentősebb stratégiai partnerének tekinti a termék összeszerelési bérmunkában. A megállapodás tartalmazza azt is, hogy a Legrand „együttműködik a SZEFO kapacitásának mind hatékonyabb kihasználásában, elősegíti szakmai technológiai fejlődését”. Ezáltal a SZEFO négy vidéki fióktelephelyének, együttesen 400 fő megváltozott munkaképességű munkatársának biztosít piaci termelés alapú munkahelyet, illetve annak megőrizhetőségét. „Jelentős dolog, ha egy vállalkozás tíz éves időtávra tud exportpiaci partnereivel megállapodást kötni. A szerződések tartalmi jegyei is fontosak, hiszen mindkettő messze túlmutat a bérmunkakapcsolaton. Például a DAMA-val kötött megállapodás tartalmaz a gyártmányfejlesztéstől a közös műszaki beruházási koncepción keresztül a K+F és innovációs megvalósításig kötelezettségvállalást. A Legranddal megkötött megállapodásunk is ugyanilyen széleskörű” – hangsúlyozta Kiss Sándor. A SZEFO Zrt. vezérigazgatója hozzátette, nem lehet nem észrevenni 800 munkatársuk fantasztikus teljesítményét, elkötelezettségét és lojalitását a munkáltatójukhoz. Kiss Sándor elmondta, 60%-os arányban megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztatnak. A vezérigazgató szerint a tényleges foglakoztatási rehabilitáció alapja, hogy a valóságos piacra termeljenek, méghozzá olyan terméket állítsanak elő, amire van kereslet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.